Nvidian ARM-kauppa kohtasi tähän mennessä suurimman esteensä – Euroopan komissio saattaa tutkia asian perusteellisesti

09.10.2021 09:15 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltalainen Nvidia aikoo ostaa brittiläisen Arm Holdingsin japanilaiselta SoftBankilta, mutta kauppa on törmännyt nyt ehkä suurimpaan esteeseensä. Euroopan komissio pohtii parhaillaan, täytyykö kauppaa tutkia tarkemmin.

Reutersin mukaan Nvidia on tarjonnut komissiolle tiettyjä myönnytyksiä, jotka voivat vaikuttaa siihen, miten Arm toimii Nvidian alaisuudessa. Sitä ei ole kerrottu, minkälaisista myönnytyksistä on kyse.

Myönnytykset liittynevät huoliin siitä, mitä Armille tapahtuu kaupan jälkeen. Teknologiateollisuuden ja epäilemättä Euroopan komissionkin suurena huolenaiheena on Armin teknologioiden tulevaisuus Nvidian alaisuudessa, sillä Armilta lisensoitua teknologiaa käytetään paljon älypuhelimien, tietokoneiden ja muiden teknisten laitteiden suorittimissa ja järjestelmäpiireissä.

Huolensa ovat ilmaisseet muun muassa Apple, Qualcomm ja Samsung. Heidän mielestään Nvidia saattaa saada etulyöntiaseman muihin Armin teknologioiden lisensoijiin nähden. Kaikki yritykset eivät näe asiaa samoin, sillä Broadcom, MediaTek ja Marvell tukevat avoimesti sopimusta. TechPowerUp arveli, että näillä yrityksillä saattaa olla oma lehmä ojassa, sillä heidän valmistamansa sirut eivät ole samalla tasolla kuin Applen, Qualcommin ja Samsungin.

Jos Euroopan komissio päätyy pohtimaan asiaa tarkemmin, se tarkoittaa perusteellista neljän kuukauden tutkimusta. Päätöksen tutkimuksen tarpeellisuudesta komissio tekee 27. lokakuuta mennessä.