UUSIMMAT

NVIDIAn CES-julkistukset: Isokokoisia pelinäyttöjä yhteistyökumppaneiden kanssa, uusia ominaisuuksia GeForce Experienceen ja GeForce NOW

08.01.2018 14:40 | Muropaketin toimitus

NVIDIA on julkistanut CES 2018 -tapahtumassa tukun pelaajille suunnattuja uudistuksia. Se on valjastanut yhteistyökumppaneita valmistamaan isokokoisia pelinäyttöjä jotka toimivat samalla televisioiden korvaajina, lisännyt uusia pelinaikaisia kuvasuodattimia GeForce Experience -hallintaohjelmaan ja julkaisee myös PC:lle GeForce Now -striimauspalvelun.

Pelinäytön ja television välistä kompromissia NVIDIA kutsuu BFGD:ksi (Big format gaming display). Yhteistyökumppaneita on tällä hetkellä mukana Acer, Asus ja HP. Näytöissä tullaan näkemään 65-tuumaisia paneeleja 4K-resoluutiolla, 120 hertsin päivitystaajuuksilla ja HDR-väritoistolla. Formaatin mukaisista näytöistä tulee löytymään myös G-Sync-teknologia. Näyttöjen enimmäiskirkkaus on 1000 nittiä ja ne kattavat DCI-P3-väriavaruuden.

Television virkaa täyttääkseen uusiin näyttöhin on sisäänrakennettu SHIELD TV, joka tarjoaa Android-pohjaisen älytelevision ja sen myötä tuen Google Assistantin ääniohjaukselle. Mukaan tulee lisäksi SHIELD-peliohjain ja kaukosäädin. Perinteistä TV-viritintä ei BFGD-monitoreista kuitenkaan löydy. Uudenlaiset pelinäytöt on tarkoitus saattaa kuluttajien käsiin kesällä.

Pelinaikaisia kuvasuodattimia NVIDIA kutsuu Freestyle-ominaisuudeksi. Näitä erilaisia pelin kuvan päälle prosessoitavia filttereitä tulee ensialkuun 15. Hyödyllisimmältä vaikuttaa värisokeiden auttamiseksi suunniteltu suodatin. Kun ominaisuus saapuu beta-versiona huomenna ilmestyvässä päivityksessä, tukee se yli sataa peliä.

Samalla kuvankaappaustyökalu Anselia on paranneltu lisäämällä siihen kahdeksan uutta suodatinta, ja parantelemalla käyttöliittymää. Uuden päivityksen mukana tammikuun 10. päivä Fortnite Battle Royale, Crossout, Elex ja Jue Di Qiu -pelit saavat tuen ShadowPlay Highlights -ominaisuudelle.

GeForce NOW -pelistriimauspalvelu tulee suljettuun ja ilmaiseen betaan, johon pääsee vain jonotuslistan kautta. Palvelu on ennen ollut tarjolla NVIDIA SHIELD -tableteille ja Mac-tietokoneille, mutta nyt se on saatavilla myös PC:lle. Palveluun on lisätty nyt Uplay-pelien tuki, jolloin Uplayn kautta omistamiaan pelejä voi striimauspalvelun avulla.

Muropaketin uusimmat