Uusimmat

Nvidian DLSS 3 toimii vain GeForce RTX 4000 -sarjassa – tekniikasta on ehkä vain haittaa vanhemmille sukupolville

23.09.2022 07:55 Muropaketin toimitus

Nvidia DLSS 3 toimii vain GeForce RTX 4000 -sarjan näytönohjaimissa, ainakin toistaiseksi.

Nvidia paljasti uuden sukupolven näytönohjainten esittelyn yhteydessä myös yhtiön uuden DLSS 3 -teknologian. Nvidian mukaan DLSS 3 mahdollistaa jopa nelinkertaisen ruudunpäivityksen.

Moni miettii nyt, tuleeko DLSS 3 vanhemmille GeForce-näytönohjaimille lainkaan? Nvidian Applied Deep Learning Researchin varatoimitusjohtaja Bryan Catanzaro vastasi kysymykseen Twitterissä.

Hän jätti oven auki taaksepäin yhteensopivuuden suhteen todeten, että DLSS 3 on teoriassa mahdollista saada toimimaan edellisten sukupolvien GeForce-näytönohjaimissa. Catanzaro kuitenkin uskoi, ettei DLSS 3 tarjoa paljon hyötyä vanhojen GeForce-näytönohjainkorttien omistajille, jos ollenkaan.

DLSS 3 perustuu Ada Lovelace -grafiikkapiirin neljännen sukupolven Tensor-ytimiin ja entistä kehittyneempään Optical Flow Accelerator (OFA) -tekniikkaan. OFA ei ole uusi keksintö, ja se on ollut käytössä Turingin ajoista lähtien. Erona on, että Nvidia on parantanut sitä valtavasti uusimmassa sukupolvessa GeForce RTX 3000 -sukupolveenkin verrattuna.

Ada Lovelace -grafiikkapiirit tarjoavat DLLS 3:n puitteissa sekä paremman suorituskyvyn että paremman laadun GeForce RTX 3000 -sarjan Ampere-grafiikkapiireihin verrattuna. Ada Lovelacen OFA on tiettävästi jopa 2–2,5 kertaa nopeampi kuin Amperessa. Nvidia on ilmeisesti tehnyt myös joitain algoritmisia muutoksia.

Ampere ja Turing voivat siis teoriassa hyödyntää DLSS 3 -tekniikkaa, mutta se ei tuota vastaavaa etua kuin uudessa sukupolvessa. Catanzaro uskoi DLSS 3:n ehkä jopa aiheuttavan lagitusta ja heikentävän kuvanlaatua vanhemmissa näytönohjaimissa.

GeForce RTX 4090 on tulossa markkinoille 12. lokakuuta. Nvidia odottaa yli 35 pelin ja sovelluksen tukevan DLSS 3 -tekniikkaa jo heti julkaisun jälkeen.

LUE MYÖS: Nvidia esitteli uudet GeForce RTX 4080- ja GeForce RTX 4090 -näytönohjaimet

Muropaketin uusimmat