Nvidian GeForce MX250 -mobiilinäytönohjaimesta on käytössä kaksi erilaiseen suorituskykyyn yltävää versiota

10.04.2019 20:13 | Muropaketin toimitus

Kannettavan ostoa suunnittelevan kannatta toivoa, että laitevalmistajat tai jälleenmyyjät erittelevät selkeästi kyseisessä kokoonpanossa käytetyn Nvidian GeForce MX250:n version omassa tuotelistauksissa. Mobiilinäytönohjaimesta on nimittäin tarjolla kahta toisistaan selkeästi poikkeavaa versiota.

Nvidia GeForce MX250 -näytönohjaimesta on siis käytössä kahta eri TDP-arvoihin rajoitetttua versiota. Mobiililaitteessa rajoitus voi olla joko 10 tai 25 wattia. Lämmöntuoton rajoitus alempaan arvoon tarkoittaa Notebookchekin mukaan mallien välille noin 30 prosentin eroa suorituskyvyssä, mikäli ero on samankaltainen kuin edellisessä sukupolvessa.

Vastaava käytäntöä noudatettiin myös vanhemman GeForce MX150-näytönohjaimen kohdalla, eivätkä kannettavien valmistajat silloin kertoneet kovinkaan usein, kumpi versio näytönohjaimesta tietokoneessa oli. GeForce MX250:n versiot erottaa toisistaan toistaiseksi ainoastaan laitenimen perusteella. Tehokkaamman 25-wattisen version mallinimi on 1D13 ja kymmeneen wattiin rajoitetun version 1D52.

Notebookchek kertoo testanneensa muutamia GeForce MX250-näytönohjaimen sisältäviä kannettavia, joista toistaiseksi kaikissa on ollut tehokkaampi 25 watin versio. Tiedon näytönohjaimen tarkasta versiosta saa esimerkiksi GPU-Z-ohjelmistolla tai Nvidian hallintaohjelmiston kautta. Laitevalmistajista Huawei on luvannut käyttää tulevissa MateBook X Pro ja MateBook 14 -kannettavien päivitetyissä versiossa nimenomaan 25 watin GeForce MX250-näytönohjaimia.