UUSIMMAT

Nvidian GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition -näytönohjaimissa vakavia laatuongelmia

31.10.2018 09:05 | Muropaketin toimitus

Lukuisat käyttäjät ovat raportoineet viallisista ja jopa rikkoutuneista Geforce RTX 2080 Ti Founders Edition -näytönohjaimista. Useimmissa tapauksissa näytönohjain on aluksi toiminut normaalisti, mutta ongelmat ovat alkaneet pian, ja osa korteista on ajautunut jopa käyttökelvottomaan tilaan.

GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjainten alku on ollut varsin kivikkoinen. Aluksi näytönohjainten toimitukset kärsivät viivästyksistä, eikä saatavuustilanne näytä vieläkään erityisen imartelevalta. Lisähankaluuksia näyttäisi tuovan Nvidian omissa Geforce RTX 2080 Ti -näytönohjaimissa ilmenneet ongelmat.

Lukuisat Nvidian foorumin käyttäjät ovat raportoineet ottaneensa näytönohjaimen käyttöön. Pian sen jälkeen näytölle on ilmestynyt artifakteja ja järjestelmästä on tullut epävakaa. Joissakin tapauksissa kokoonpano ei ole suostunut käynnistymään ongelmien ilmettyä. Joillakin käyttäjillä ongelmia on alkanut esiintymään vasta useamman päivän käytön jälkeen, mutta joillakin lähes välittömästi.

Ongelma vaikuttaa rajautuvan vahvasti GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition -malliin. Muiden näytönohjainvalmistajien foorumeilla ei ole havaittavissa vastaavaa palautevyöryä. GeForce RTX 2080- ja RTX 2070 -näytönohjainten Founders Edition -malleissa ei yllä kuvattuja ongelmia ole esiintynyt.

// Päivitetty 14:35. Nvidia on vahvistanut Tom’s Hardwarelle, ettei vikatapausten määrä ole poikkeuksellisen suuri. Kannanoton mukaan vikatapaukset käsitellään yksilöllisesti normaalin prosessin mukaisesti.