UUSIMMAT

Nvidian ja AMD:n näytönohjainten hinnat ovat edelleen kalliita ja vaikeasti saatavia – puolalainen asiakas sai lopulta omansa täytekakun avulla

17.10.2021 20:22 | Muropaketin toimitus

Uusimman sukupolven näytönohjaimet ovat olleet harvojen herkkua, sillä niiden hinnat ovat olleet erittäin kalliita. Ohjehintoja kalliimpien hintojen syynä ovat toimitusvaikeudet yhdistettynä kovaan kysyntään.

3dCenterin keräämien tietojen perusteella näyttää siltä, että Nvidia GeForce RTX 3000- ja AMD Radeon RX 6000 -sarjojen näytönohjainten hinnat ovat entisestään nousseet. Nvidian näytönohjaimet ovat tällä hetkellä 72 prosenttia kalliimpia kuin mitä niiden pitäisi olla ohjehinnan perusteella. AMD:n näytönohjaimet puolestaan on hinnoiteltu 83 prosenttia kalliimmaksi kuin ohjehinnat. Tilasto kertoo, että hintataso on noussut syyskuusta, jolloin vastaavat lukemat olivat Nvidialla 70 prosenttia ja AMD:n kohdalla 74 prosenttia.

TechSpot selittää hintojen viimeaikaisen nousun johtuvan kryptovaluutan louhijoiden kasvavasta kiinnostuksesta pelinäytönohjaimia kohtaan. Bitcoinin arvo lähestyy parhaillaan aiempaa huippuaan, joka on omiaan lisäämään niiden kysyntää louhimistarkoituksiin – vähentäen samalla pelaajien mahdollisuuksia saada oma korttinsa.

Kevennyksenä mainittakoon, että puolalaisella asiakkaalla oli vaikeuksia saada tilaamaansa GeForce RTX 3080 -näytönohjainta, sillä hän joutui jonottamaan sitä peräti vuoden. Lopulta hän päätti lähettää kauppaan täytekakun ”yhteisen taipaleen” vuosipäivän kunniaksi. Sillä oli ilmeisesti vaikutusta, sillä hän sai pian kakkulähetyksensä jälkeen odottamansa näytönohjaimen.

LUE MYÖS: Kryptojen louhijat keksivät miten Nvidian näytönohjaimista saa enemmän irti tehoja – Muropaketti.com