UUSIMMAT

Nvidian Jensen Huang latasi poikkeuksellisen suorat sanat AMD:n Radeon VII -näytönohjaimesta: ”Ei mitään uutta”

11.01.2019 15:22 | Muropaketin toimitus | 1

Toimitusjohtajat eivät edes kovaa kilpailulla teknologia-alalla yleensä lähde julkisesti mollaamaan kilpailijaa ainakaan suoraan, mutta Nvidian toimitusjohtaja Jensen Huang oli selkeästi pettynyt AMD:n uuteen näytönohjaimeen.

Huangin mukaan Radeon VII on suorituskyvyltään pettymys, eikä tarjoa muutenkaan mitään uutta. Hän mainitsi luonnollisesti säteenseurantateknologian ja tekoälysovellusten puutteen erikseen, sillä nämä ovat Nvidian vahvuuksia nykyisessä sukupolvessa.

Radeon VII:n ytimessä ovat hänen mielestä ainoastaan seitsemän nanometrin viivaleveys ja HBM-muisti, eikä näytönohjain pärjää kuin juuri ja juuri GeForce RTX 2080:lle. Huangin mukaan viimeistään säteenseuranta ja DLSS ”murskaavat” AMD:n uuden näytönohjaimen kilpailussa Nvidian malleja vastaan.

Huang myös vitsaili AMD:n keksineen Radeon VII -näytönohjaimen julkaisun vasta viime hetkellä ennen esiintymistä CES 2019 -messuilla. Ennen kaikkea hän oli yleisesti pettynyt AMD:n uusimpaan tehokäyttäjille suunnattuun näytönohjaimeen.

AMD:n Radeon VII -näytönohjaimen lopullinen myyntihinta vaikuttaa paljon siihen kuinka suoraan vertailuun GeForce RTX 2080:n kanssa se asettuu, ja millainen mielikuva Vegan seuraajasta muodostuu.

Ensimmäinen Vega-sukupolvi oli ongelmissa kryptovaluuttojen louhijoiden ja yllätyksettömän suorituskyvyn takia, ja nyt AMD pyrkii korjaamaan tilanteen heti uusien mallien julkistuksessa. AMD:n Vega 56- ja Vega 64 -näytönohjaimia on katsottu hieman suotuisammin, kun näytönohjaimien hinnat ovat asettuneet nykytasolleen. Kenties AMD halusi tämän takia kiirehtiä Vega 20:een perustuvan näytönohjaimen myös kuluttajamarkkinoille nyt, sillä kryptovaluuttojen aiheuttama kysyntä on vähäistä.

Keskustelu

tosiasia on että uudessa radeon VI kortissa ei ole muuta uutta kuin että se on tehty 7nm viivaleveydellä.

viivaleveys in siis melkein kaksi kertaa pienempi kuin nykyisissä rtx 2000 sarjan näykkäreissä ja SILTI radeon VII tarvitsee tehoa yhtä paljon kuin rtx 2080,siis ei lippulaivamalli
johon radeon VII pitäisi vertailla,mutta edes amd ei voi sitä tehdä koska ero on nini suuri…hyvä ettei tarvitse vertailla rtx 2070 malliin,silloin edelleen 1080 ti olsi kova sana.

mutta siis,vie saman tehon kuin vanha vega64 vaikka on 7nm kortti,eli efficiency on huono. kuulostaa ihan vega64 II mallilta.

voisi laskea että ilman 7nm arkkitehtuuria lämmöt vaatisivat taas vesijäähyn ja lähellä se on nytkin,koska ekan kerran nähdään kolmen flektin näykkäri REFERENSSI kortilla.

keskimääraäinen peli powerin kulutus mennee yli 300W,koska vega64:llä se oli karvan alle. surkeaa pakko sanoa.

pettymys,ja kyllä amd sen tietää.

kun 7nm nvidian kortti tulee seuraavan 12kk aikana,niin aika varmaa on että ollan 2080ti + 40% suorituskyvyssä ja jopa alle 250W tehonkulutuksessa.
siitä voi vetää johtopäätökset.

ei misään tapauksessa 'editor choice' reward kortti, liikaa imee amppeereita verkosta.

ei tule olemaan mikään myyntivaltti paitsi amd faneille.

huonoa työtä taas amd:ltä.

Muropaketin uusimmat