Nvidian kryptolouhinnan rajoitukset purivat – GeForce RTX 3060 -näytönohjaimia tupsahteli heti myyntiin internetin kauppapaikoille

23.02.2021 21:07 | Muropaketin toimitus

Nvidia ilmoitti aiemmin, että se tekee GeForce RTX 3060 -näytönohjaimista tahallaan heikkotehoisia kryptovaluuttojen louhinnassa. Nyt GeForce RTX 3060 -näytönohjaimia on alkanut putkahdella esiin internetin eri kauppapaikoilla.

Koska näytönohjaimet eivät sovellu kryptovaluuttojen louhintaan, ovat ensimmäiset näytönohjaimia haalineet kryptovaluuttojen louhijat jo alkaneet hankkiutua näytönohjaimistaan eroon.

Videocardz kertoo, että esimerkiksi eräälle valkovenäläiselle internetin myyntipalstalle listattiin aiemmin kolme Gigabyte Eagle RTX 3060 -näytönohjainta, joista pyydettiin lähes 900 euroa kappaleelta. Koska GeForce RTX 3060 -näytönohjaimet eivät ole vielä virallisesti myynnissä, oli kyse todennäköisesti varastetuista tai muuten epävirallisia reittejä pitkin myyjän käsiin päätyneistä komponenteista.

Listaus on sittemmin poistettu, mutta vastaavia ilmoituksia nähdään todennäköisesti tulevaisuudessa vielä lisää.

LUE MYÖS: Nvidialta on tulossa keino kryptolouhijoiden hillitsemiseksi – jatkossa näytönohjaimia riittänee pelaajillekin

Muropaketin uusimmat