Nvidian Maxine parantaa tekoälyllään videoneuvottelujen laatua ja kulkua – korjaa katseen ja kasvojen asennonkin!

10.10.2020 09:10 | Muropaketin toimitus

Koronapandemian vuoksi monet teknologiayritykset ovat kääntäneet huomiotaan videoneuvottelusovelluksiin. Nvidialta on tulossa tämän trendin mukaisesti Maxine-niminen tekoäly.

Maxine on pilvipohjainen tekoälyalusta, jota kehittäjät voivat käyttää videoneuvottelusovellustensa parantamiseen. Maxine osaa parantaa resoluutiota, kääntää puhetta reaaliajassa, vähentää kaistan tarvetta, tekstittää, kehystää kuvan automaattisesti sekä vähentää taustakohinaa.

Maxine osaa myös analysoida kasvoista niiden piirteiden kannalta tärkeitä pisteitä, joiden perusteella se animoi kasvot uudestaan. Tämä vähentää kaistanleveyden tarvetta, koska kaikkea kuvainformaatiota ei tarvitse lähettää nettiin. Nvidian mukaan kaistan tarve vähenee Maxinen ja H.264 -pakkauksen avustuksella jopa kymmenykseen.

Maxinen työkalupakista löytyy vielä erikoisempiakin ominaisuuksia. Se osaa korjata katseen ja myös kasvojen asennon siten, että käyttäjä vaikuttaa katsovan suoraan kameraan. Animoidut versiot omista kasvoista osaavat myös reagoida äänensävyyn ja tunteelliseen painotukseen. Videoneuvotteluun voi ottaa mukaan vielä virtuaaliassistentteja, jotka voivat hoitaa tehtäviä kuten muistiinpanojen ottamista ja vastailla kysymyksiin ihmisäänen kaltaisella syntetisoidulla puheella.