Nvidian mukaan Turing-arkkitehtuurin näytönohjainten myynti käynnistyi Pascal-versioita paremmin

23.03.2019 17:51 | Muropaketin toimitus

Sijoittajille suunnatussa Investor Day -tilaisuudessa Nvidia paljasti hieman tietoja Turing-arkkitehtuurin näytönohjainten alkutaipaleesta. Ensimmäisen kahdeksan myyntiviikon aikana Turing-arkkitehtuurin näytönohjaimissa liikevaihto oli 45 prosenttia korkeampi verrattuna Pascal-sukupolven julkaisuun. 

Investor Day -tilaisuuden kiinnostavinta antia olivat tietenkin kannanotot liittyen Turing-näytönohjainten julkaisuun. Julkaisua on pidetty yleisesti ottaen tahmeana näytönohjainten aiempaa huomattavasti korkeampien lähtöhintojen vuoksi. Nvidian näkökulmasta  näin ei kuitenkaan ole.

Turing-näytönohjainten liikevaihto ensimmäisen kahdeksan myyntiviikon ajalta on 45 prosenttia korkeampi kuin Pascal-näytönohjaimilla omassa aloituksessaan. Kappalemääriin ei oteta kuitenkaan kantaa.

Samassa yhteydessä paljastetaan, että käyttäjäkannasta kahdella prosentilla on käytössä Turing-arkkitehtuurin näytönohjain. Pascalia vanhempia näytönohjaimia löytyy peräti 48 prosentilta käyttäjistä.

Kuluvalle vuodelle Nvidia ennustaa pelinäytönohjainten liikevaihdon kasvavan 18 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Turing-näytönohjainten tilanne oletettavasti paranee huomattavasti ensimmäisen ja toisen vuosineljänneksen aikana, kun markkinoille saatiin ensimmäiset mid-end -luokan näytönohjaimet.  Näytönohjainjätti julkaisee osavuosikatsauksensa ensimmäisen vuosineljänneksen osalta toukokuussa.

Muropaketin uusimmat