Nvidian näytönohjainten louhintaesto ei toimi kuin Ethereumilla – toinen kolikko tuo potin päivässä

11.06.2021 08:45 | Muropaketin toimitus

Nvidia on kuristanut uusien, pelikäyttöön tarkoitettujen näytönohjaintensa louhintakyvyn puoleen entisestä. Tämä on tehty siksi, että näytönohjaimet päätyisivät pelaajien käsiin kryptovaluutanlouhijoiden sijasta. Louhijoita ei ole unohdettu, sillä heille on tarjolla oma tuoteperheensä.

Tom’s Hardware tutki tarkemmin GeForce RTX 3070 Ti -näytönohjainten louhintarajoitinta. He huomasivat, ettei louhintarajoitin toimi kuin Ethereum-kryptovaluutan kohdalla käytettäessä Ethash ja Dagger-Hashimoto -algoritmeja. Muiden kryptovaluuttojen, kuten Ravencoinin ja Confluxin louhinta sujui ilman suorituskyvyn laskua.

Tom’s Hardwaren mukaan kortti on soveltuva louhintaan, sillä väitetysti sillä pystyy tekemään noin 2,67 euroa päivässä louhimalla jotain muuta kolikkoa kuin Ethereumia. Jos kortti olisi louhintarajoittamaton, Ethereumia louhiessa sillä tienaisi 3,7 euroa päivässä.

Huolimatta kyvykkyydestä melko kannattavaan louhintaan, ammattilouhijat valinnevat ”kaivoksiinsa” jotain muuta, kuten Nvidia CMP HX -kortteja . Se johtanee siihen, että pelaajille on paremmin näytönohjaimia saatavilla.

Muropaketin uusimmat