Nvidian seuraavan sukupolven GeForce RTX 4000 -näytönohjainten julkaisuaikataulusta arvio – luvassa todella kovaa suorituskykyä

16.05.2022 20:20 Muropaketin toimitus

Kaikki näytönohjainpäivitystä kaivanneet eivät varmaankaan onnistuneet hankkimaan pitkään kestäneiden toimitusvaikeuksien vuoksi GeForce RTX 3000 -sukupolven näytönohjainta. Nyt näytönohjaimia olisi saatavilla paremmin ja järkevämmillä hinnoilla, mutta moni odottanee jo seuraavan sukupolven GeForce RTX 4000 -sarjaa.

Ada Lovelace -grafiikkasuorittimilla varustetut Nvidia GeForce RTX 4000 -näytönohjaimet ovat tulossa  huhutusti markkinoille kolmannen vuosineljänneksen alussa, heinä-elokuussa. Huhun takana on luotettu vuotaja Kopite7kim. Nvidia saattaa mainita seuraavan sukupolven näytönohjaimensa jo Computex 2022 -tapahtumassa muutaman viikon kuluttua.

Tähän mennessä saatujen tietojen perusteella luvassa on järisyttävän kovaa suorituskykyä, ja mallisto tulee tiettävästi rikkomaan 100 TFLOPsin rajan. Suorituskykyhyppyä on kuvattu vastaavaksi kuin hyppyä Maxwellista Pascaliin. Huhujen mukaan AMD ei ole jäämässä jalkoihin, sillä tiettävästi myös he olisivat rikkomassa 100 TFLOPsia.

LUE MYÖS: AMD:n seuraavan sukupolven Navi 31 -lippulaiva mainittu – Radeon RX 7900 -näytönohjaimessa ehkä MCM-tyyppinen ratkaisu