UUSIMMAT

Nvidian tekoäly Audio2Face osaa luoda kasvojen animaatioita audiotiedostoista – kokeile itse

14.11.2021 16:25 | Muropaketin toimitus

Pelien kehittäminen ja animointi on aikaa vievää, joten mitä enemmän rutiinimaisesta työstä voi antaa tietokoneen tehtäväksi sen parempi. Nvidia vastaa tähän kysyntään Audio2Face-teknologiallaan.

Audio2Face on ollut jo useamman kuukauden beta-vaiheessa, ja nyt se on saanut huomiota maailmalla. Kyseinen tekoälyteknologia helpottanee monen pelikehittäjän ja animoijan arkea.

Audio2Facelle voi syöttää äänitiedoston, jonka jälkeen se osaa animoida siitä realistiselta vaikuttavan puheanimaation. Se ei ole vielä ihan täydellinen, mutta Nvidia saanee luotua siitä lähelle sellaisen ajan kuluessa.

Audio2Facella vaikuttaa ainakin vielä olevan erityisiä vaikeuksia vakuuttavien kasvonilmeiden luomisessa puhetta tulkitessaan. Kasvojenilmeet on ehkä myös jätetty tarkoituksella animaattorien hoidettavaksi, ja Audio2Face keskittyy vain suun alueen liikkeeseen.

Cyberpunk 2077 -pelissä jo käytettiin vastaavaa teknologiaa nimeltään JALI. Sen ansiosta pelihahmojen animoijien ei tarvinnut keskittyä suun alueen animoimiseen.

Alla video. Jos omistat GeForce RTX -sarjan näytönohjaimen, voit kokeilla beta-versiota ladattuasi sen ensin täältä: Omniverse Audio2Face AI Powered Application | NVIDIA