NVIDIAn Titan V -näytönohjain on äärimmäisen suorituskykyinen kryptovaluutan louhinnassa

15.12.2017 14:49 Muropaketin toimitus

NVIDIAn vasta julkaisema Titan V -näytönohjain yltää ylikellotettuna yli 80 MH/s -tasolle Ethereum-kryptovaluutan luohinnassa. Lukema on yli kaksinkertainen nykyisiin kärkinäytönohjaimiin verrattuna.

NVIDIAn Volta-arkkitehtuuriin perustuva Titan V -näytönohjain julkaistiin viime viikolla. Näytönohjaimen kohderyhmänä eivät kuitenkaan ole kuluttajat, sillä sen vahvuudet ovat koneoppimisessa ja tekoälysovelluksissa.

HotHardware sai testattavaksi Titan V -näytönohjaimen ja he testasivat sen suorituskykyä mm. kryptovaluutan louhinnassa. Kortti venyi heidän testeissään ilman ylikellotusta 69,09 MH/s lukemiin. Ylikellotettuna lukema saatiin kasvamaan aina tulokseen 82,07 MH/s saakka. Verrokkina heillä on Radeon RX Vega 64 -näytönohjain, jolla saavutettiin 37,72 MH/s. NVIDIAn Titan Xp -näytönohjain kykeni tulokseen 37,45 MH/s. Tuloksiin päästiin käyttäessä Claymore Miner -ohjelmaa ja louhittavana kryptovaluuttana oli Ethereum.

Kovasta suorituskyvystä huolimatta Titan V -näytönohjaimia tuskin nähdään monellakaan louhoksella. Näytönohjaimen 3000 dollarin hinta hylkinee parkkiintuneimpiakin louhijoita.