UUSIMMAT

NVIDIAn tulevia grafiikkapiirejä löytyi Zaubasta, prototyyppien arvo ennätyskorkea

26.10.2015 16:55 | Petrus Laine

Laiva- ja lentokonerahtia seuraava Zauba-sivusto lienee nykyisellään jo tuttu monelle Muropaketin lukijalle. Sivusto on ollut vastuussa useiden tulevien piirien ensihavainnoista.

Tällä kertaa vuorossa on NVIDIAn toistaiseksi mysteereiksi jäävät piirit. Aiemmasta poiketen, tämän kertaiset rahtikuvaukset eivät kerro mitään tarkempaa lähetetyistä grafiikkapiireistä, vaan niille on annettu yksinkertaisesti koodit JM601 ja 433X3. Yksi mahdollinen selitys koodinimille olisi se, että NVIDIA haluaa salata aiempaa paremmin tulevien piiriensä tietoja.

Molempien piirien arvo on asetettu erittäin korkealle: JM601:n arvoksi on raportoitu noin 1030 ja 433X3:n noin 2887 euroa. Verrokiksi GM200:n arvo oli ensihavaintojen aikaan noin 310 euroa, mutta silloin kyse oli jo ensimmäisistä tuotantoversioista (GM200-INT0-A1). Toinen verrokki voisi olla HBM-muisteilla varustettu AMD:n Fiji, jonka arvoksi oli listattu noin 1050 euroa, mutta silloin kyse oli kokonaisesta näytönohjaimesta eikä pelkästä grafiikkapiiristä.

Korkeat hinnat jättävät paljon tulkinnan varaa, mutta todennäköisimmin kyse lienee Pascal-arkkitehtuurin ensimmäisistä näyte-eristä. Suurikokoinen grafiikkapiiri, interposer ja HBM-muistit nostavat epäilemättä tuotteen arvoa selvästi GM200:n yli ainakin vielä tässä vaiheessa. 433X3:n hinnalle on vaikea keksiä muuta selitystä, kuin useamman GPU:n konfiguraatio, vaikka listaus puhuukin nimenomaan grafiikkapiireistä eikä kokonaisista näytönohjaimista.

Zaubasta löytyy lisäksi NVIDIAn rahtikuvaustyyliin sopiva JISI2, joka on hinnoiteltu noin 90 euroon.

WCCFTech, Mysterious Graphics Chip from Nvidia, the’JM601′ GPU, Spotted in Shipping NManifest on Zauba

Muropaketin uusimmat