UUSIMMAT

NVIDIAn uusia Pascal-dioja vuoti nettiin ennakkoon

16.09.2015 23:45 | Petrus Laine

WCCFTech on saanut ennakkoon käsiinsä NVIDIAn dioja tällä viikolla Japanissa pidettävästä GPU Technology Conference -tapahtumasta. Dioissa käydään läpi NVIDIAn Pascal-arkkitehtuurin uudistuksia. Pascal-arkkitehtuurin grafiikkapiirit tullaan valmistamaan TSMC:n 16 nanometrin FinFET-prosessilla.

Kuten jo aiemmin oli tiedossa, Pascal tuo mukanaan tuen Mixed Precision -tiloille FP16-, FP32- ja FP64-tarkkuuksilla. Samaten uutta on tuki 3D-muisteille, tässä tapauksessa toisen sukupolven HBM-muisteille, NVLINK-väylälle ja jaetulle muistiavaruudelle. NVLINK toimii x86 PC -maailmassa vain kahden Pascal-näytönohjaimen välisenä linkkinä erillisen sillan kautta.

Yksi dioista varmistaa samalla, ettei Pascal tule tuomaan merkittäviä arkkitehtuurisia muutoksia Maxwelliin nähden. NVIDIA luonnehtii Pascalia suurin piirtein Maxwelliksi, johon on lisätty yllä mainitut ominaisuudet sekä palautettu kunnon tuki FP64-tarkkuudelle. Suorituskyvyn osalta on kuitenkin lupa odottaa selvästi enemmän, etenkin kiitos uuden, selvästi pienemmän valmistusprosessin. Myös pieniä viilauksia sieltä täältä löytynee, mutta suurempia muutoksia itse arkkitehtuuriin ei NVIDIAn mukaan ole luvassa. Yksi todennäköinen viilausten kohde olisi Direct3D 12:n ominaisuuksien tuen kasvattaminen Intelin Skylake-arkkitehtuurin tasolle, eli FP10-tukea vajaa täydelliseksi.

WCCFTech, NVIDIA Pascal GPU Will Be Manufactured on TSMC 16nm FF Node