Nyt jo sähköautollakin voi louhia kryptovaluuttaa – kolmirenkaisessa Daymak Spirituksessa on myös aurinkopaneelit

23.01.2022 18:07 Muropaketin toimitus

Kanadalainen ajoneuvovalmistaja Daymak on kehittänyt sähköauton, jolla voi louhia kryptovaluuttaa, kun auto ei ole käytössä. Yhtiö kertoo autolla olevan mahdollista louhia ainakin Bitcoinia, Ethereumia ja Dogecoinia.

Spiritus on erikoinen sähköauto muutenkin, sillä siinä on vain kolme rengasta. Kaksipaikkainen sähköauto sisältää myös WiFi-yhteyden, ilmastoinnin, 12 kaiuttimen stereojärjestelmän sekä aurinkopaneelit latausta varten. Spiritus tarjoaa lisäominaisuutena myös nopean latauksen (alle kaksi tuntia täydellä latauksella), GPS-hälytysjärjestelmän sekä peruutuskameran. Yhdellä latauksella Spiritus jaksaa kulkea 480 kilometriä.

Spirituksen tietoviihdejärjestelmässä on Nebula Miner -louhintaohjelmisto sekä pääsy Nebula Wallet -kryptovaluuttalompakkoon. Nebula Wallet on saatavilla myös kaikkiin älypuhelimiin.

Spiritus-sarjaa on saatavana kahtena mallina. Spiritus Deluxen hinta on kotimarkkinoillaan 20 344 euroa, kun taas Spiritus Ultimaten hinta nousee peräti 131 825 euroon. Molemmat kykenevät kryptojen louhintaan.

Daymakin varatoimitusjohtaja Mike Chow jakoi YouTube-kanavallaan videon, jolla voi ihmetellä kyseistä autoa. Chow on tunnettu myös elokuvien näyttelijänä, stunt-koordinaattorina ja tuotantopäällikkönä. Hänen kädenjälkeään näkyy elokuvissa kuten The Day After Tomorrow ja Pacific Rim. Alla video.