NZXT:n paloturvallisuusriskistä kärsineelle H1-tornikotelolle takaisinkutsu Pohjois-Amerikassa

15.02.2021 15:55 | Muropaketin toimitus

NZTX on kutsunut takaisin kaikki paloturvallisuusriskistä kärsineet H1-tornikotelot Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

NZXT havaitsi joulukuussa H1-tornikotelossaan paloturvallisuusriskin. Ongelma liittyi PCIe Riser -korttiin ja sen alimpiin kiinnitysruuveihin, jotka saattoivat aiheuttaa oikosulun ja pahimmillaan tulipalovaaran.

NZXT yritti ensin korjata ongelman jakamalla kotelon ostaneille käyttäjille korjaussarjaa, joka korvasi metalliruuvit polyamidiruuveilla. NZXT:n toimitusjohtaja joutui kuitenkin myöntämään, ettei korjaussarjakaan korjaa paloturvallisuusriskiä kokonaan, sillä käyttäjät saattaisivat vaihtaa tietämättään polyamidiruuvit takaisin metalliruuveihin.

Aiemmin NZXT kertoi lähettävänsä kotelon omistajille parannellun PCIe Riser -kortin, jossa paloturvallisuusriskiä ei enää ole. Nyt koko kotelo on kutsuttu takaisin Pohjois-Amerikassa ja Kanadassa, joskin kyse on Yhdysvaltojen kuluttajansuojavirasto CPSC:n mukaan kuluttajille vapaaehtoisesta toimenpiteestä, ja kuluttajat voivat halutessaan ottaa käyttöön myös tarjotun korjaussarjan. Yhdysvalloissa koteloa oli kierrossa noin 32 000 kappaleen verran, kun taas Kanadassa vastaava luku oli reilu tuhat. Aiheesta kertoi TechPowerUp.