UUSIMMAT

OBS Studio -striimaussovellukseen lisättiin Nvidian kanssa kehitetty NVENC-enkoodaus ja optimointeja GeForce-näytönohjaimille

03.03.2019 18:33 | Muropaketin toimitus

Nvidia pyrkii OBS-tuen avulla siirtämään striimaajien yleisesti käyttämän x264 Fast -enkoodaukseen aiheuttamaa prosessorikuormaa NVENC-enkoodauksen myötä näytönohjaimelle.

Nvidian logiikkana on kohdistaa NVENC-enkoodauksen avulla lisää kuormitusta näytönohjaimelle, jotta prosessori ei päätyisi pullonkaulaksi näytönohjaimelle, kuten x264-enkoodausta käytettäessä voi käydä. NVENCille on Nvidian näytönohjaimissa on laitteistokiihdytys, joten sen käytön ei myöskään pitäisi näkyä pelatun pelin ruudunpäivitysnopeudessa. Nvidian mukaan erillinen, vain striimaamiseen käytetty tietokone ei olisi enää tarpeellinen, sillä NVENC voi yhtiön mukaan vastata jopa x264 Medium -enkoodauksen kuvanlaatua.

NVENC-enkoodaus toimii GeForce GTX 600 -sarjasta alkaen Nvidian GeForce-näytönohjaimilla aina uusimpiin RTX 2000 -sarjalaisiin asti. Osa OBS:ään lisätyistä optimoinneista vaikuttavat enemmän RTX-sarjalaisten suorituskykyyn kuin GTX-näytönohjaimiin. Uudet ominaisuudet löytyvät OBS Studion uusimmasta versiosta.

Muropaketin uusimmat