UUSIMMAT

OCUK:lta ja Galaxilta GeForce GTX 970 vinkumattomuustakuulla

22.12.2014 13:02 | Petrus Laine

Brittiläinen Overclockers UK on julkaissut aiemminkin omia näytönohjaimiaan, kuten NVIDIAn referenssijäähdyttimellä varustetun GeForce GTX 970 -näytönohjaimen, jota ei ollut saatavilla muualta. Tällä kertaa Overclockers UK on käynyt yhteistyöhön Galaxin kanssa ja julkaissut yksinoikeudella GALAX GeForce GTX 970 OC Silent Infinity Black Edition -näytönohjaimen.

Näytönohjaimen BIOSin kerrotaan olevaan maailman huippukellottajiin kuuluvan 8Packin tuunaama. Väritykseltään näytönohjain on piirilevyä ja jäähdytintään myöten musta ja sen takapuolta suojaa mustaksi anodisoitu alumiinilevy. Jäähdytyksestä on vastuussa Silence Extreme -nimellä koristeltu jäähdytin, joka rakentuu kupariytimestä, nikkelöidystä alumiinirivastosta ja kahdesta tuulettimesta. Virtaa näytönohjaimelle syötetään 5+2-vaiheisen virransyötön läpi 8- ja 6-pinnisillä PCI Express -lisävirtaliittimillä.

Varsinainen erikoisuus on kuitenkin Overclockers UK:n lupaama näytönohjaimen kelojen vinkumattomuus (coil-whine). Lupauksen mukaan näytönohjaimen voi palauttaa tai vaihtaa uuteen mikäli sen kelat vinkuvat lainkaan vähintään 80+ Gold -luokitellulla virtalähteellä. Näytönohjaimen kelat on paketoitu korkeampilaatuisiin paketointeihin ja liimattu piirilevylle coil-whinen poistamiseksi.

Galax GeForce GTX 970 OC Silent Infinity Black Editionin grafiikkapiirin perus- ja Boost-kellotaajuudet ovat 1178 / 1329 MHz. Sen muistit toimivat 1752 MHz:n kellotaajuudella. Näytönohjain on saatavilla yksinoikeudella Overclockers UK:sta. Se on tällä hetkellä hinnoiteltu veroineen 284,99 puntaan eli noin 363 euroon.

Overclockers UK, GALAX GeForce GTX 970 OC Silent ”Infinity Black Edition”