Uusimmat

Oculus esti Rift-pelien pelaamisen kilpailevilla VR-laseilla, päivitys osui omaan nilkkaan

23.05.2016 17:42 Petrus Laine

LibreVR (Oculus Rift vs HTC Vive)

Uutisoimme aiemmin LibreVR:n Revive-projektista, joka mahdollistaa joidenkin Oculus SDK:lla luotujen pelien pelaamisen myös esimerkiksi HTC Vive -virtuaalilaseilla. Revive kääntää Oculuksen kutsut OpenVR:lle, jota myös muut virtuaalilasit ymmärtävät.

Aiemmin Oculuksen perustaja Palmer Luckey on kertonut, ettei hänellä ole ongelmia, jos Oculuksen ohjelmia pyöritetään muilla alustoilla, koska niistä saatavat tulot kilahtavat kuitenkin yhtiön kirstuun. Sittemmin Oculus on kuitenkin julkaissut päivityksen, joka esti LibreVR:n toiminnan. Ja nyt tuo päivitys on osunut Oculuksen omaan nilkkaan, kuten Hexus raportoi.

Oculuksen v1.4 päivitystä kuvailtiin turvallisuuspäivitykseksi, joka siinä ohessa tarkistaa, että tietokoneeseen on todellakin kytketty Oculus Rift eikä kilpailijan virtuaalilaseja, ennen kuin ohjelmat suostuvat käynnistymään. LibreVR ei jäänyt toimettomaksi, vaan julkaisi Reviveen päivityksen, joka ohittaa Oculuksen uudet tarkistukset. Oculuksen kannalta huonompi homma on se, että samalla katoavat myös kaikki muut tarkistukset ohjelmien alkuperästä, eli Revive mahdollistaa nyt myös laittomasti hankittujen kopioiden ajamisen normaalisti. LibreVR:n mukaan he eivät olisi halunneet turvautua tällaiseen keinoon, mutta Oculuksen uuden päivityksen edessä he eivät nähneet muutakaan keinoa tuoda Riftin yksinoikeuspelejä kaiken VR-kansan iloksi.