Uusimmat

Oculus lupaa Rift-VR-lasien toimitusongelmien olevan historiaa

13.07.2016 14:36 Petrus Laine

Oculus Rift

Oculuksen Rift-virtuaalilasit ovat kärsineet pahoista toimitusongelmista jo pitkään. Viikkoihin tai jopa kuukausiin venyvät tilausajat ovat kuitenkin nyt historiaa, jos Oculuksen blogiin on uskominen.

Oculus kertoo blogissaan saaneensa lopultakin toimitettua viimeisetkin Rift-ennakkotilaukset asiakkaille. Uusien tilausten luvataan lähtevän tehtailta asiakkaille 2 – 4 arkipäivän kuluessa. Yhtiö pahoittelee tilausten viivästymistä, mutta lupaa sen tuskan olevan nyt loppu. Yhtiö haluaa osoittaa tuotantovaikeuksien olevan historiaa myös pystyttämällä demokioskeja Best Buyn ohella Microsoft Store -kauppoihin. Lisäksi yhtiö lisää demokioskiensa määrää Best Buy -kaupoissa peräti 500 kauppaan syksyn aikana.

Oculuksen virtuaalilasien mukana tulee ainakin toistaiseksi edelleen Microsoftin Xbox One -peliohjain. Ohjain saa rinnalleen nimenomaan VR-käyttöön suunnatut Touch-ohjaimet myöhemmin tämän vuoden aikana. Oculus kertoo blogissaan Touch-suunnitelmien olevan aikataulussaan, ja mainitsee yli 30 pelin tukevan niitä heti julkaisussa.

Oculuksen piti kaikkien merkkien mukaan olla selvä ykkönen ja ensimmäisenä VR-markkinoilla. Yhtiön pääkilpailijaksi luokiteltava HTC sai kuitenkin Vive-virtuaalilasiensa toimitusongelmat ratkottua jo ajat sitten, ja Steamin tilastojen mukaan 66 prosenttia sen VR-käyttäjistä käyttää nimenomaan Viveä.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat