Uusimmat

OCZ yhdisti SSD:n ja kiintolevyn samaan laitteeseen

31.05.2011 16:32 Ville Suvanto

OCZ on esitellyt Computex-tapahtumassa RevoDrive Hybrid -nimistä laitetta, joka yhdistää samaan laitteeseen SSD-aseman ja kiintolevyn. PCI Express x4 -liittimeen asennettavassa laitteessa on useita SandForcen ohjaimia, jotka asettavat MLC-tekniikalla valmistettuja NAND-flash-muistipiirejä 60 tai 120 gigatavun tallennuskapasiteetin edestä 2,5-tuumaisen 500 tai 1000 gigatavun kiintolevyn kanssa yhteen.

Käytännössä RevoDrive Hybrid toimii kuten Intelin SRT- eli Smart Response Technology -teknologia, joka esiteltiin Z68-piirisarjan yhteydessä. Kiintolevy toimii laitteessa ensisijaisena tallennuskohteena ja SSD-aseman tehtävänä on toimia suurikokoisena välimuistina, joka nopeuttaa varsinkin hakuaikoja ja useimmin tarvittavien tiedostojen lataamista. OCZ:n mukaan laite kykenee 575 megatavun lukunopeuteen sekunnissa ja kirjoitusnopeuden osalta liikutaan 500 Mt/s:n lukemissa.

OCZ RevoDrive Hybridin ensimmäinen versio, jossa on 60 gigatavua SSD-muistia ja 500 gigatavua kiintolevytilaa, saapuu myyntiin heinäkuussa ja sen hintatasoksi on arvioitu 350 dollaria.

The Tech Report, RevoDrive Hybrid combines SSD, HDD on a single PCIe card