UUSIMMAT

Oikeushaaste: Nvidia ei kertonut kunnolla sijoittajille kryptovaluuttojen aiheuttamasta näytönohjaimien kysynnästä

19.05.2020 20:46 | Muropaketin toimitus

Osa Nvidian osakkeenomistajista on laittanut vireille oikeusprosessin yhtiötä vastaan. Yhtiötä syytetään siitä, ettei se kertonut todenmukaisesti omistajilleen paljonko valmistajan näytönohjaimista myytiin yksinomaan louhintatarkoituksiin parin vuoden takaisessa kryptovaluuttaryntäyksessä.

Oikeushaasteen mukaan Nvidia merkitsi miljardin dollarin verran louhintaan myytyjen näytönohjaimien aikaansaamaa liikevaihtoa pelikäyttöön tarkoitettujen näytönohjaimien liikevaihtoon. Osakkeenomistajat pitävät eroa tärkeänä, sillä pelikäyttöön suunniteltujen näytönohjaimien markkinoilla Nvidialla on paljon pitkäaikaisia asiakkaita. Onnistuminen kuluttajamarkkinoilla kertoo myös siitä millainen yhtiön brändi on kuluttajien keskuudessa ja kuinka esimerkiksi markkinointi on onnistunut.

Kryptovaluuttaan haalittujen näytönohjaimien huono puoli yhtiön osakkaille oli kryptovaluuttakuplan puhkeaminen. Tällöin markkinoille tuli todella paljon louhintaan käytettyjä näytönohjaimia usein edulliseen hintaan. Ilmiö hidasti uusien näytönohjaimien julkistusta ja oli riski yhtiön liikevaihdolle.

Lopulta tämä ei ollut merkittävä isku yhtiön taloudelle, mutta se ei vapauta yhtiötä velvotteista tiedottaa osakkeenomistajia asiasta. Oikeushaaste on laitettu vireille Kaliforniassa.