Omistatko Samsung 980 Pro -aseman? Se voi kohta hajota jos et päivitä laiteohjelmistoa

03.02.2023 16:47 Muropaketin toimitus

Samsung 980 Pro -SSD-asemissa on havaittu viime kuukausien aikana vakavia ongelmia. Laiteohjelmistopäivitys auttanee aseman omistajia.

PC-valmispaketteja valmistava Puget Systems on saanut 980 Pro -asemista paljon valituksia, ja he ovat työskennelleet yhdessä Samsungin kanssa ongelman selvittämiseksi. Samsung julkaisi nyt laiteohjelmistopäivityksen SSD-asemiensa turvaksi, ja sen pitäisi estää asemien hajoaminen.

Puget Systemsin mukaan ongelmat liittyvät 3B2QGXA7-laiteohjelmistoon ja enimmäkseen 980 Pron kahden teratavun versioihin, mutta eri kapasiteetillakaan varustetut asemat eivät ole immuuneja.

Vika ilmenee siten, että asemissa on ilmennyt suhteettoman paljon virheitä, ja asemat ovat saattaneet lukittua lukutilaan. Tällöin esimerkiksi levyllä sijaitsevan käyttöjärjestelmän toiminta käy mahdottomaksi. Voi myös olla, ettei tietoja voi palauttaa.

Jos käytössä on laiteohjelmisto 4B2QGXA7 tai 5B2QGXA7, ongelmia ei pitäisi ilmetä lainkaan. Tällöin laiteohjelmistoa ei tarvitse päivittää.

Jos omassa asemassa on 3B2QGXA7-laiteohjelmisto, se tulee päivittää Samsung SSD Magician -ohjelmistolla versioon 5B2QGXA7. Aseman virheet voi niin ikään tarkistaa Samsung SSD Magician -ohjelmistolla.