Onko koneesi hidastellut tai käyttänyt muistia liikaa? Uusi päivitys saattaa auttaa

07.05.2021 19:35 | Muropaketin toimitus

Microsoft Windows 10 -käyttöjärjestelmissä on ollut ongelmia.  Tähän on luvassa kenties apua.

Viime aikoina osalla käyttäjistä on ilmennyt hidastelemista koneissaan. Tämä on johtunut kuormituspiikeistä, jotka ovat varanneet prosessorin suorituskyvyn itselleen. Bugi johtuu TechSpotin mukaan siitä, että kaksi säiettä on yrittänyt päästä käsiksi samaan muistialueeseen, joka voi johtaa joskus prosessien tai sovellusten kaatumiseen.

Microsoft julkaisi huhtikuun lopussa päivityksen, jonka pitäisi korjata ongelma. Päivitys korjaa myös ongelman lsass.exe -prosessissa, joka on käyttänyt joissain tapauksissa niin paljon muistia, että järjestelmät ovat muuttuneet epävakaiksi. Lisäksi päivityksen pitäisi korjata bugi kannettavissa, jotka eivät ole voineet toistaa mediaa ulkoisessa näytössä yhdysrakenteisen näytönohjaimen kautta. Ongelma on ilmennyt, jos näytönohjaimessa on ollut käytössä laitteistokiihdytetty dekoodaus.

Ongelmia korjaava päivitys KB5001391 on optionaalinen, joka täytyy ladata erikseen. Päivitys alkaa latautua käyttäjien koneille ilman käyttäjien omia toimia vasta 11. toukokuuta.

Muropaketin uusimmat