Onko R1-coolerillaan debytoiva Cryorig ”seuraava Phanteks”?

02.12.2013 10:29 | Juha Kokkonen

Cryorig R1

Cryorig on tänä vuonna perustettu tuore yrittäjä coolerimarkkinoilla ja se tuo vahvasti mieleen pari vuotta sitten suoraan huipulle debytoineen Phanteksin tarinan. Cryorigin mukaan yrityksen ydinryhmä koostuu jäähdytysalan veteraaneista, jotka ovat työskennelleet aiemmin mm. Thermalrightin, Prolimatechin ja Phanteksin riveissä. Yrityksen jäsenillä on kertoman mukaan vyöllään useita jäähdytykseen liittyviä patentteja ja tavoitteena on valmistaa markkinoiden parhaita jäähdytystuotteita. Vaikuttaa siis lupaavalta.

Pelin Cryorig avaa R1-huippumallilla, joka on yrityksen erikoisominaisuuksilla pakattu kaksoistornicooleri. Sen ulkomitat ovat 130 x 140 x 168,3 mm ja paino tuulettimien kanssa 1181 grammaa. Rakenne koostuu kahdesta kaksiosaisesta alumiinisesta rivastotornista, seitsemästä kuuden millimetrin lämpöputkesta sekä kuparipohjasta. Jäähdytyksestä vastaa kaksi tuuletinta, joista toinen on rivastojen välissä.

Cryorig liittää uutuusmalliinsa useita hienolta kalskahtavia markkinointitermejä Phanteksin ja Noctuan tyyliin. DirectCompress on yrityksen oma juotostapa rivaston ja lämpöputkien liitoksessa ja sen luvataan parantavan lämmönsiirtymistä jopa 10 %. Heatpipe Convex-Align ja Heatsink Displacement Optimization optimoivat lämpöputkien sijainnin ja lämmönluovutuskyvyn rivastossa. Jet Fin Acceleration System puolestaan kiihdyttää ilman poistumista rivastosta kaventamalla ripavälejä rivaston keskellä. Tulopuolella ripaväli on 2,4 mm ja poistopuolella 1,8 mm.

Cryorig R1

Coolerin jäähdytyksestä vastaa kaksi yrityksen omaa 140 mm tuuletinta. R1 Universal -mallissa käytössä on yksi 26 mm paksu XF140-tuuletin sekä yksi ohuempi 13 mm paksu XT140-tuuletin. Ohuempi tuuletin on ulkopuolella ja sillä pyritään takaamaan parempi yhteensopivuus muistien kanssa. R1 Ultimate on puolestaan varustettu kahdella XF140-tuulettimella. XF140-tuulettimen speksit ovat 700 – 1300 RPM, 19 – 23 dBA ja 76 CFM sekä XT140:n vastaavasti 700-1300 RPM, 20 – 24 dBA sekä 65 CFM. Tuulettimet tulevat saataville myös erikseen.

Kiinnityksessä käytetään patentoitua MultiSeg-ratkaisua, joka muistuttaa hyvin pitkälti Phanteksin ja Noctuan vastaavaa. R1:n luvataan olevan yhteensopiva kaikkien viimeisimpien AMD- ja Intel-suoritinkantojen kanssa. Tarkempi yhteensopivuuslista löytyy valmistajan sivuilta.

Cryorig R1 Ultimate sekä tuulettimet tulevat saataville tammikuussa ja R1 Unversal helmikuussa 2014. Hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Cryorig R1 -tuotesivu

Cryorig News, INTRODUCING CRYORIG