Onpas värikkäät ja tyylikkäät – Adata XPG kertoi Caster, Lancer ja Hunter -DDR5-muisteistaan

29.12.2021 08:05 | markkuleppilampi

Nyt riittää vauhtia. Ja jos ei riitä, niin ylikellotusmahdollisuuksiakin on.

Adata XPG esitteli uudet Caster DDR5 -muistinsa. Tarjolla on RGB-valaistus ja 16 gigatavun muistikapasiteetti. Muistit toimivat nopeudella DDR5-7000, ja Intel XMP 3.0 avittaa käyttäjiä ylikellotuksessa.

XPG Caster -muistissa on ECC-virheenkorjaus sekä PMIC-virranhallintapiiri, jotka luvatusti takaavat luotettavuuden ja vakauden. Harmillista kyllä, PMIC-piireistä on tällä hetkellä pulaa, joten saatavuus saattaa olla heikkoa.

Adatan mukaan XPG Caster DDR5 -muistit ovat kaksi kertaa suorituskykyisempiä kuin edellisen sukupolven DDR4-muistit. Vakuuttavan ja futuristisen näköisen kokonaisuuden kruunaa teräksenharmaa jäähdytyselementti sekä kolmion muotoinen, säädettävä RGB-tehoste, joka voi myös reagoida musiikkiin.

Adata XPG Lancer DDR5 -muistit ovat niin ikään saatavilla 16 gigatavun kapasiteetilla. Nopeus on DDR5-5200. Ensi vuonna XPG suunnittelee julkaisevansa LANCER-perheeseen DDR5-6000-nopeudella toimivan version.

Adata XPG julkaisee vielä XPG Hunter DDR5 -muistit vuonna 2022. Se on seuraavan sukupolven versio yrityksen nykyisestä XPG Hunter DDR4 -sarjasta. Uusi Hunter tarjoaa nopeuden DDR5-5200. Muisteissa on myös päivitetty jäähdytyselementti. Hinta- ja saatavuustietoja ei vielä ole.

Lue myös: DDR5-muisteja ei saa enää kaupoista – tärkeästä komponentista pulaa – Muropaketti.com