Uusimmat

Open AI:n teknologiajohtaja luovien ammattien menettämisestä tekoälylle: ”Ehkä niitä ei olisi pitänyt edes olla olemassa”

Kuva: YouTube / Dartmouth Engineering

25.06.2024 09:20 Muropaketin toimitus

Tekoälyn on pelätty vievän työt joiltakin luovilta ammattialoilta. Vaaravyöhykkeessä saattaisivat olla luovilta aloilta esimerkiksi graafiset ammatit.

OpenAI:n teknologiajohtaja Mira Murati oli nyt Dartmouthin yliopiston Jeffrey Blackburnin haastattelussa. Hän ei ole huolissaan tekoälyn vaikutuksesta luoviin ammatteihin. Ja jos joitakin ammatteja katoaa, Murati katsoo, ettei niitä olisi tarvinnut välttämättä edes olla olemassa.

– Jotkin luovat työpaikat ehkä häviävät, mutta ehkä niitä ei olisi pitänyt olla alun alkaenkaan, teknologiajohtaja Murati sanoi.

– Uskon, että siitä tulee yhteistyöväline, erityisesti luovilla aloilla.

– Uskon todella, että sen käyttäminen koulutuksen ja luovuuden välineenä laajentaa älykkyyttämme, Murati visioi.

Teknologiajohtaja uskoo myös, että tekoälystä tulee ihmisen tekemän työn työväline. YouTubeen ladattu haastattelu on kerännyt vihaisia kommentteja.

– Generatiivista tekoälyä ei olisi olemassa ilman luovan työn tekijöiden työtä, mutta hänellä on pokkaa sanoa, että ehkä joitakin näistä luovista töistä ei olisi pitänyt olla olemassa alun alkaenkaan, eräs kommentoija täräytti.

Alla Muratin haastattelu.