Uusimmat

Opiskelija kiusaa Elon Muskia – Loppuisi lähes taskurahoilla

31.01.2022 12:15 Muropaketin toimitus

Elon Musk on taannoin saanut kiusakseen Twitteriin tilin, jolla seuraa hänen yksityislentokonettaan. Tilin luoja on tarjoutunut lopettamaan toiminnan rahaa tai työpaikkaa vastaan.

Floridassa asuva 19-vuotias opiskelija nimeltä Jack Sweeney on luonut Twitteriin tilin, jossa seurataan reaaliajassa miljardööri Elon Muskin yksityiskoneen liikkeitä. Tili on luotu jo vuonna 2020, mutta nyt se on saanut enemmänkin julkisuutta, sillä Teslan ja StarX:n taustalta löytyvä Musk otti Protocol-julkaisun mukaan yhteyttä @ElonJet-tilin pitäjään.

Tilillä seurataan Muskin koneen liikkeitä julkisten tietojen pohjalta, ja sillä julkaistaan nousu- ja laskeutumistiedot aina kun kone on liikkeellä. Protocol kertoo Muskin olleen valmis maksamaan 5000 dollaria, jotta jo yli 200 000 seuraajaa kerännyt tili poistettaisiin. Poistotoiveen taustalla ovat turvallisuushuolet.

Sweeney teki kuitenkin 50 000 dollarin vastatarjouksen. Elon Musk ei tähän ole tiettävästi tarttunut, vaikka summa olisi yhdellä maailman rikkaimmista ihmisistä lähes taskurahoja. Julkisuuteen tulleiden tietojen perusteella Musk ei kuitenkaan pitänyt maksamista oikeana tapana tilin lopettamiseen. Tämän vuoden tammikuun aikana Sweeney tarjoutuikin rahan asemesta hyväksymään vaihtoehdoksi työpaikan saamisen. Tämän tarjouksen lopputulema ei ole vielä tiedossa, mutta lentotietoja seuraava tili oli ainakin uutisen kirjoitushetkellä edelleen olemassa.