UUSIMMAT

Päivitys Microsoftin Bing-hakukoneeseen tekee hauista keskusteluja

14.08.2014 19:04 Petrus Laine

Nykyajan hakukoneet ymmärtävät jo monenlaisia hakutapoja pelkkien hakusanojen lisäksi. Esimerkiksi selkeisiin kysymyksiin vastaaminen on arkipäivää miltei hakukoneesta riippumatta. Microsoftin uusi päivitys Bing-hakukoneeseen vie tämän ajatuksen askeleen pidemmälle.

Päivityksen myötä käyttäjä voi jatkaa hakujaan edellisiin hakuihin pohjaten keskustelunomaisesti. Microsoftin antamassa esimerkissä hakija kysyy koneelta ”kuka on Yhdysvaltain presidentti”, johon hakukone antaa vastaukseksi luonnollisesti Barack Obama. Päivittyneellä Bingillä hakija voi jatkaa hakuaan esimerkiksi kysymällä ”kuka on hänen vaimonsa” tai ”kuinka pitkä hän on”, jolloin hakukone ymmärtää kysymyksen kontekstin liittyvän edelliseen kysymykseen ja antaa vastauksensa asianmukaisesti.

Uutisartikkelin kirjoitushetkellä ominaisuus ei kuitenkaan toimi vielä odotetusti ainakaan Suomesta käsin. On mahdollista että ominaisuus toimii toistaiseksi vain rajatuilla alueilla, mutta yhtiön edustaja on luvannut sen päivittävän ominaisuutta lisää lähipäivinä.

Bing Search Blog, Let’s Have a Conversation