Palit, Zotac ja Inno3D julkaisivat omat versionsa GeForce GT 1030 -näytönohjaimesta

18.05.2017 14:48 | Muropaketin toimitus | 51

Pascal-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet rantautuvat vauhdilla. GP 108-300 -grafiikkapiirillä varustettuja GeForce GT 1030 -näytönohjaimia putkahtelee esiin entistä useammalta valmistajalta. Nyt vuorossa ovat Palit, Zotac ja Inno3D, joiden kaikkien versiot on suunnattu kilpailemaan integroituja grafiikkapiirejä vastaan, mutta myös AMD:n RX 550 -näytönohjaimen kanssa.

Kaikki valmistajat tyytyvät käyttämään korteissa referenssikellotaajuuksia. Kaikkien näytönohjaimien grafiikkapiirin Base-kellotaajuus on 1227 megahertsiä ja turbo-kellotaajuus 1468 megahertsiä. Kahden gigatavun GDDR5-muisti toimii 6000 megahertsin tehollisella kellotaajuudella.

Palit luottaa aktiivijäähdytykseen ja pienehköön siiliin. Jäähdytys on kuitenkin sen verran kookas, että se vie kaksi korttipaikkaa. Liitännöiksi näytönohjaimeen on valikoitunut Single-Link DVI sekä HDMI 2.0.

Myös Zotac käyttää näytönohjaimessa aktiivijäähdytystä. Pienikokoinen tuuletin huolehtii siilin jäähdytyksestä. Zotac on saanut pidettyä jäähdytyksen maltillisemman kokoisena, sillä näytönohjain vie vain yhden korttipaikan. Liitäntöinä ovat Single-Link DVI sekä HDMI 2.0b.

Kolmikon ainoana valmistajana Inno3D luottaa jäähdytyksessään passiivijäähdytykseen. Näytönohjain on varustettu lähes koko piirilevyn kattavalla jäähdytyssiilillä, joka koskettaa piirilevyä ainoastaan grafiikkapiirin ja muisten kohdalla. Näytönohjaimen liitännät ovat Dual-Link DVI sekä HDMI 2.0b.

Yksikään valmistajista ei ole vahvistanut näytönohjainten hinnoittelua. Toimitukset alkanevat jo tulevalla viikolla.