Uusimmat

Paypalissa on nyt mahdollista ostaa ja myydä kryptovaluuttaa sekä käyttää niitä maksamiseen – mutta kryptoja ei voi siirtää pois

25.10.2020 09:31 Muropaketin toimitus

Paypal on ottanut kryptovaluuttojen suhteen ison askeleen, joka saattaa herättää yhä useammissa ihmisissä kiinnostusta kryptomarkkinoita kohtaan. Kritiikkiäkin on esitetty.

Paypalin kautta voi jatkossa ostaa Bitcoin, Ethereum, Litecoin ja Bitcoin Cash -kryptovaluuttoja. Jostain syystä tunnettu kryptovaluutta XRP jätettiin pois ainakin alkuvaiheessa.

Ostettuja kryptovaluuttoja voi tämän jälkeen käyttää maksamiseen muille Paypal-tileille. Niitä voi myös säilyttää Paypal-lompakossa tai myydä ne.

Lisäksi Paypal on julkaissut ohjeita, joilla on tarkoitus tutustuttaa asiakkaat kryptoekosysteemiin. Kryptojen asiantuntija ja kirjailija David Gerard ei siltikään ottanut uutista vastaan lämmöllä.

– Laita sinne 10 dollaria ja opit asioita, joita et opi mitenkään muuten, mutta se on uhkapelaamista, hän varoitti.

Gerard sanoi kryptomaailmassa olevan paljon isoja pelaajia, jotka manipuloivat kryptovaluuttojen hintoja. Hän ihmettelikin, miten Paypal voi riskeerata tavallisten ihmisten rahat. Kryptovaluuttojen arvot saattavatkin todella muuttua kiihkeimpinä aikoina kymmeniä prosentteja päivässä.

Paypalin toimintastrategia kryptojen suhteen on herättänyt ihastuksen lisäksi kritiikkiä myös Twitter-käyttäjissä. Paypalin kautta ostettuja kryptovaluuttoja ei näet voi siirtää sieltä pois. Niillä voi siis maksaa toisille Paypal-tileille, mutta kryptovaluutta muutetaan tässä tapauksessa tavalliseksi valuutaksi.

Paypalia käyttäneet tietävät niin ikään, että välityspalkkio voi nousta jopa 5,4 prosenttiin. Myös kryptojen kohdalla palvelu veloittaa korkean välityspalkkion verrattuna kryptopörsseissä ostettuun tai myytyyn valuuttaan – 25-100 dollarista palkkio on 2,3 prosenttia.