UUSIMMAT

PC-laitteistojen toimitusvaikeudet jatkuvat – markkina tulee silti kasvamaan

18.12.2021 17:08 | Muropaketin toimitus

PC-toimitukset ovat vilkkaimmillaan kymmeneen vuoteen. Tätä kehityskulkua on avittanut koronapandemian mukanaan tuoma etätyö ja etäopiskelu. Yksityiset ja myös yritykset ostavat uusia tietoteknisiä laitteistoja etätyöskentelyyn ja -oppimiseen, ja markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan PC-myynti jatkaakin kasvuaan.

PC-markkinat tulevat saavuttamaan 344,7 miljoonan yksikön toimitusmäärän vuonna 2021, mikä on 13,5 prosentin kasvu vuoteen 2020 verrattuna. IDC:n mukaan PC-markkinoiden kysyntä on kuitenkin jo ylittänyt pandemian aikaisen huipun.

PC-laitteiden kysyntä on silti edelleen vahvaa kaikissa segmenteissä, ja kasvu tulee edelleen jatkumaan seuraavien viiden vuoden aikana, tosin hitaammin. Yritystietokoneiden toimitukset ovat voimissaan, ja kuluttajille tarkoitettujen tietokoneiden myynti on niin ikään selvästi pandemiaa edeltäneen tason yläpuolella.

Vaikka kokonaisuudessaan PC-markkinan kasvuvauhti osoittaa tällä hetkellä hidastumisen merkkejä, pelijärjestelmien kysyntä on IDC:n mukaan ennätyskorkealla. Toimitusvaikeudet ovat monien harmiksi olleet tälläkin saralla vaikeita ja jatkuvia, vaikka valmistajat ovat asettaneet viime aikoina etusijalle kuluttajamarkkinoiden tuotteiden toimitukset.

Lue myös: Nvidia odottaa näytönohjainten toimitusvaikeuksien hellittävän vuonna 2022 – Muropaketti.com