PC-pelaaminen on kuollut, kauan eläköön PC-pelaaminen! Valven Steam rikkoi jälleen yhtäaikaisten käyttäjien ennätyksen

02.11.2015 22:34 | Petrus Laine

PC-pelaaminen on kuollut, kauan eläköön PC-pelaaminen! PC-pelaamisen kuolemaa on povattu kutakuinkin niin kauan kuin PC:lle on ollut pelejä olemassa. Milloin tappajana on ollut Amiga, milloin videopelit ja ensimmäiset kotikonsolit.

Modernimpaan aikaan PC-pelaamisen arkkuun ovat yrittäneet takoa sekä Microsoft, Nintendo ja Sony kukin omilla konsoleillaan. Joukosta ensimmäinen on tosin nyttemmin alkanut ottamaan PC-pelaamista jälleen vakavammin osaksi omaa agendaansa.

PC-pelaaminen on selvinnyt kaikista väitetyistä uhista tähän asti kunnialla, eikä väitetyn arkun päälle ole päästy heittämään multaa. Nykypäivänä PC-pelaamisen soihtua kantaa etunenässä Valven Steam, vaikka muillakin tahoilla on omia vastaavia palveluitaan tarjolla. Valven Steam on rikkonut tasaiseen tahtiin omia ennätyksiään yht’aikaisten käyttäjien määrissä.

Parhaillaan PC-pelaamisella on päällä varsin komealta näyttävä putki. Steamin statistiikat raportoivat jo kolmatta viikkoa perä jälkeen uutta ennätystä yht’aikaisissa käyttäjämäärissä. Tuorein ennätys rikottiin viime viikonloppuna, kun Steamia käytti samanaikaisesti 13 480 916 pelaajaa. Steamin suosituimmat pelit ovat tällä hetkellä Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2, Team Fortress 2, Grand Theft Auto V ja ARK: Survival Evolved.

Valitettavasti konsoleiden PlayStation Networkista ja Xbox Livestä ei ole saatavilla vastaavaa statistiikkaa.

[H]ardOCP, Another Steam Concurrent User Record

Muropaketin uusimmat