UUSIMMAT

PC-pelilaitteiden markkinat ylittivät 30 miljardin dollarin kokoluokan vuonna 2016

23.01.2017 17:56 | Muropaketin toimitus

Tutkimusyritys Jon Peddie Research kertoo PC-pelaamiseen liittyvien laitemarkkinoiden nousseen vuonna 2016 ensimmäistä kertaa historiassa 30 miljardin dollarin kokoluokkaan. Euroissa summa on noin 28 miljardia. Tutkimuksessa tarkasteltiin niin valmiiden pelikelpoisten PC-kokoonpanojen, pelaajille tähdättyjen erillisinä ostettujen komponenttien kuin pelaajille suunnattujen lisävarusteiden myyntiä.

JPR jakaa tutkimuksessa seuraamansa laitteet kolmeen kategoriaan hintaluokan perusteella. Näistä kallein luokka sisältää peräti 43 prosenttia kaikista myynneistä eli 13 miljardia dollaria. Keskihintainen luokka on 35 prosentin kokoinen eli 10,6 miljardia dollaria. Edullisin luokka on kooltaan 22 prosenttia eli 6,7 miljardia dollaria.

JPR ennustaa pelaamiseen liittyvien PC-markkinoiden kasvavan kuuden prosentin vuotuista vauhtia ainakin vuoteen 2019 asti.

Kokonaisuutena kasvu oli suurinta Aasian ja Tyynenmeren alueella, jossa kasvuennuste on seitsemän prosentin luokkaa vuositasolla. Yhdysvalloissa ja Euroopassa kuitenkin ostetaan edelleen kaikkein eniten kalleimpia pelitietokoneita ja oheislaitteita.