Pelaajille suunnattu Sound Blaster Katana -soundbar päivittyi uuteen V2-versioon

22.09.2021 19:20 | Muropaketin toimitus

Creativen pelaajille suunnattua soundbar-kaiutinta on paranneltu lisäämällä siihen tehoa ja Super X-Fi -tekniikkaa.

Creative Technology julkisti Sound Blaster Katana V2 -soundbarin. Vaikka tuotenimi on pidetty, paitsi lisämääreen osalta, entisellään, on kaiutin suunniteltu uudelleen ja uudistettu myös muodoltaan. Katana V2:ssa on viisi kaiutinelementtiä, joita ohjataan Creativen omalla DSP-ohjaimella. Palkissa on käytössä on kupoli-diskanttikaiuttimet sekä keskiäänet toistavat elementit ja erillisessä subwooferissa on käytössä lisäksi aiempaa versiota suurempi bassoelementti. Yhdistelmän toistoalueeksi ilmoitetaan 50 hertsistä aina 20 kilohertsiin.

Soundbar toistaa 5.1-monikanavaäänet ja se tukee Dolby Audio -ääniä. Sound Blaster Katana V2 tukee nyt myös Super X-Fi -kuulokeholografia, jonka sanotaan tuovan kuulokkeisiin monikaiutinjärjestelmän äänimaailman. Tämä ominaisuus on nyt sisäänrakennettu myös Sound Blaster Katana V2:een Super X-Fi UltraDSP-piirin myötä. Käytettävissä on esimerkiksi FPS-pelaajille tarkoitettu SXFI Battle Mode -äänitilan tai Scout Mode, joka keskittyy äänen havainnointiin niin, että vastustajat voi kuulla ennen kuin edes näkee heidän liikkuvan näytöllä.

Soundbarin valaistuskin on räätälöitävissä. RGB-valopaneelissa on lisäksi useita valaistustilavalintoja, jotka reagoivat toistettavaan sisältöön. Nämä asetukset on mahdollista tallentaa räätälöityinä profiileina joko appiin tai vakiovarusteisen kaukosäätimen ohjelmoitaviin painikkeisiin.

Laitteessa on useita liitäntävaihtoehtoja, kuten HDMI ARC ja optinen sisäänmeno, Bluetooth 5.0, USB-C-liitäntä sekä 3,5 millimetrin stereoliitäntä ja lisäksi vielä SXFI-out-liitäntä sertifioiduille Super X-Fi-tuotteille. Uusi Sound Blaster Katana V2 sopii niin pöytäkone- kuin konsolipelaajillekin, ja sen hinta on 330 euroa. Kaiutin on jo saatavilla.