Uusimmat

Pelikonsolit kannettavia musiikkisoittimia suositumpi joulun lahjatoive

17.11.2006 13:21 Juha Kokkonen

X-bit labsin loka-marraskuun vaihteessa pitämän kyselyn perusteella elektroniikkaharrastajan tämän joulun toivomuslistalta tulee suurella todennäköisyydellä löytymään joku tuoreimman sukupolven pelikonsoleista. Vastaajista yli kolmannes (37.3%) ilmoitti toivovansa paketista löytyvän Microsoftin, Nintendon tai Sonyn uusimman pelikonsolin. Konsoleista suosituin oli PlayStation 3, kun taasen selvästi vähiten paketista toivottiin kuoriutuvan Xbox 360.

Ehkä hieman yllättäen musiikki- ja multimediasoittimien suosio toivomuslistoilla oli varsin heikkoa. Vain 6,2% kyselyyn osallistuneista ilmoitti toivovansa, joko Applen iPodia, tai Microsoftin Zunea. 17,7% vastanneista toivoi uutta tietokonetta ja 23,1% jotain koneeseen asennettavaa oheislaitetta tai komponenttia.

Kaikkiaan erityisen mielenkiintoista kyselyn tuloksissa on musiikkisoittimien huonon menestyksen ohella pelikonsoleiden suuri osuus vastanneiden toivomuksista, X-bit labsin tapauksessa kun kyse on kuitenkin hyvin tietokonepainotteisesta sivustosta. Kyselyyn otti osaa lähes 4200 X-bit labsin lukijaa.

X-bit labs, A Game Console – The Most Desired Christmas Gift for Tech Enthusiasts