Uusimmat

Peliyritys kaappasi pelaajien koneita Bitcoin-louhintaan

21.11.2013 17:21 Ville Suvanto

E-Sports Entertainment Association (ESEA) on tuomittu miljoonan dollarin sakkoihin sen jälkeen, kun se oli ujuttanut ohjelmapäivitykseen koodia, jolla pelaajien tietokoneet valjastettiin Bitcoin-louhintaan. New Jerseyn oikeuskanslerin mukaan ESEA tulee maksamaan suoraan 325 000 dollaria. Loppu sakosta lankeaa maksettavaksi, jos sen toiminta joutuu suurennuslasin alle uudestaan seuraavan vuosikymmenen aikana.

Oikeuskanslerin mukaan tekoon on syyllistynyt entinen työntekijä Sean Hunczak sekä toinen yrityksen perustajista, Eric Thunberg. ESEAn mukaan tämä ei ole totuus ja syytökset tulee kohdistaa pelkästään yhteen työntekijään, oletettavasti Sean Hunczak, joka on sittemmin irtisanottu yrityksen palveluksesta. Yrityksen perustajan Craig Levinen mukaan yritys on toiminut jälkipyykissä vastuullisesti ja pyrkinyt muuttamaan toimintaansa, jotta vastaavanlaisilta tapauksilta vältytään tulevaisuudessa.

Yritys on saanut muutamia satoja valituksia pelaajilta, mutta arvioiden mukaan päivitys on asennettu jopa 14 000 tietokoneelle. Kahden viikon aikana viime keväänä louhinta tuotti tuloksena noin 30 bitcoinia, joiden arvo tätä uutista kirjoittaessa on reilut 12 000 euroa.

Wired, Gaming Company Fined $1M for Turning Customers Into Secret Bitcoin Army