UUSIMMAT

Phanteks julkaisi Evolv X -miditornikotelon

30.08.2018 15:07 | Muropaketin toimitus

Ulkonäöltään pelkistetyssä Evolv X -miditornikotelossa on panostettu laajennettavuuteen ja jäähdytykseen. Koteloon saa mahtumaan lisäosien avulla samanaikaisesti kaksi kokoonpanoa.

Phanteks laajentaa Enthoo-sarjaa uudella Evolv X -miditornikotelolla. Aiemmista Evolv-malleista tuttu etupaneelin muotoilu on edelleen vahvasti läsnä, mutta laajennettavuus ja ilmankierto ovat Phanteksin mukaan uuden kotelon tärkeimpiä ominaisuuksia.

Evolv X -miditornikotelon ulkomitoiksi ilmoitetaan 240 x 520 x 520 millimetriä. Painoa komeudelle on kertynyt 15 kg. Emolevytuki kattaa E-ATX-, ATX-, mATX- ja Mini-ITX-emolevyt. Erikseen hankittavalla ITX Upgrade –kitillä koteloon saa mahtumaan ylimääräisen Mini-ITX-kokoonpanon. Toinen kokoonpano voi tulla kyseeseen esimerkiksi striimauksessa.

Kotelosta löytyy paikat oletuksena kuudelle 2,5 tuuman asemalle. Asemat kiinnitetään suojalevyihin, joiden ansiosta itse asemat ja niiden kaapelit jäävät piiloon. Mekaanisille 3,5 tuuman kiintolevyille tarjolla on neljä kelkkaa.

Kotelon sallima suurin korkeus prosessoricoolerille on 190 millimetriä. Näytönohjaimelle pituusrajoitukseksi ilmoitetaan 435 millimetriä. Näytönohjaimen pystyasennusta varten tarvittavat osat toimitetaan kotelon mukana. Riser-kaapelin käyttäjä joutuu kuitenkin hankkimaan itse.

Kotelon mukana toimitetaan yhteensä kolme 140 millimetrin tuuletinta. Kaksi niistä on asennettuna etupaneeliin ja yksi takapaneeliin. Etupaneelista löytyy esiasennettujen lisäksi vielä yksi paikka 140 millimetrin tuulettimelle. Halutessaan 140 millimetrin tuulettimet voi korvata 120-millimetrisillä tuulettimilla.

Etupaneelin yläosasta löytyvätstä I/O-paneelista löytyy kahden USB 3.0 -liitännän lisäksi yksi USB 3.1 Gen2 Type-C -liitäntä. Paneelista löytyy myöskin tutut 3,5 millimetrin liitännät kuulokkeita ja mikrofonia varten.

Evolv X -miditornikotelo tulee saataville syyskuun aikana. Värivaihtoehtoina ovat musta, harmaa ja hopea (Satin Black, Anthracite Grey, Galaxy Silver). Valmistajan suositushinnaksi ilmoitetaan 200 dollaria. Suoraan euroiksi muutettuna summa on noin 172 euroa.