UUSIMMAT

Phenom X4 20550, AMD:lta uudet mallinimet?

22.09.2008 15:09 | Sampsa Kurri

Kiinalaisen Expreview-sivuston mukaan AMD on uusimassa prosessorimallien nimeämiskäytäntöään 45 nm:n tekniikalla valmistettavia Deneb-koodinimellisiä työpöytäprosessoreita varten. Sivuston mukaan prosessorit tunnetaan jatkossakin Phenom X4- ja X3-tuotenimillä, mutta mallit muodostuvat jatkossa viidestä numerosta.

Expreviewin lähteiden mukaan kahden ensimmäisen tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä lanseerattavan neliytimisen 45 nm:n tekniikalla valmistettavan Phenom X4 -prosessorin mallinimet ovat 20550 (3,0 GHz) ja 20350 (2,8 GHz). Molemmat prosessorit tukevat DDR2-muisteja, sisältävät jaetun L3-välimuistin ja niiden TDP-arvo on 125 wattia. Kolmiytimiset Phenom X3 -prosessorit saavat uudet 14×00- ja 12×00-mallinimet.

Uutisoimme Muropaketissa AMD:n lähitulevaisuuden 45 nm:n työpöytäprosessoreiden julkaisusuunnitelmista pari viikkoa sitten.

Expreview, AMD 45nm CPU naming scheme changed

Keskustelu

Harmillista että ei ole roadmapeissä vielä 65W phenom x4:sta, luulisi että 45nm prosessi mahdollistaisi jo ne ~2.2-2.6 GHZ tienoilla. Sitä odotellessa… =)

Riippuen hinnasta, voisin jopa hankkia tuon 3ghz mallin kunhan tulee. Ei tarvitsisi vaihdella emoa jne samalla :p

Taidan itse ostaa tollasen 3GHz mallin sitten kun niitä tulee, alkaa raskaimmissa sovelluksissa (3ds max) jo hyytyä nykyinen X2 5600+

Joo! Toivotaan parasta AMD:lle vaikka itsellä Intelin prossut koneessa tällä hetkellä murisee. Sanosimpa että tälläkin hetkellä ero AMD:n ja Intelin prossuissa on samalla kellotaajuudella melko mitätön. Tietenkin Coremiehet repostaa SuperPi testillä joka mahtuu kokonaisuudessaan Core2:sen sisäiseen muistiin ja siten toimii huomattavan paljon nopeampaa kun Phenomissa. Mutta ns. oikeilla ohjelmill ero taitaa olla aika marginaalinen vs AMD. Kellotaajudet alkais olla kodhillaan noissa 45Nm Phenomeissa mutta nimet on perseestä. Kiinnostais kyllä tuo 3GHz Phenomi jos hinta on kohdillaan…

Jälleen kerran on tehty käyrä näyttämään kovin merkitykselliseltä, venyttämällä sitä reilusti.

Noissa testeissä kannattaa muistaa sekin, että PC:t ei vie virtaa tasaisesti, joten tuohon maksimikulutukseen on syytä pistää 20% varmuusvara tuosta syystä.

Taas muutama fani-boy liikkeellä…

Mut vakavissaan puhuttuna itse ainakin toivon noiden onnistuvan ihan tuon AM2+ ja AM3 kanta yhteensopivuuden vuoks.

Viel ku saavat seuraavat emopiiritkin pihalle ja niiden toiminnan iskuun, ni hyvä tulee. Kaiken kruunais yhtä agressiivinen hinta politiikka, kuin HD48x0 sarjan korttien kohdalla. Tekis nannaa kilpailulle jonkin verra.

Taitaa AMD:kin olla sitä mieltä ettei noista ole vastusta Intellin tuotoksille kun noin paljon on pitänyt markkinointinumeroa kasvattaa…
No, jospa pääsisivät tasoihin edes Yorkfieldin kanssa.

Tomih, kyllä se Intelin oli pienoinen pakko vaihtaa kanta kokonaan uuteen.
Nehalemissahan muistiohjain on integroitu prossuun (jonka autuutta AMD on toitottanut pitkään) jolloin jalkoja/pinnejä tarvitaan paljon lisää koska nyt niiden on riitettävä myös muistiväylillekin.

Nämä ilmeisesti kuitenkin istuvat am2+ kantaan bios päivityksellä. Eli veikkaan että saattaa kiinnostaa useampaakin am2+ lankun omaavaa henkilöä jolla surraa vanhempi phenom tai amd64 tällä hetkellä. Eli halpa päivitys, kun ei tarvitse muistia ja emppaa vaihtaa. Toisin kuin intelillä jonka i7 menee eri kantaan c2d prossujen kanssa.

On meinaan aika lahjakkaasti saatu aikaseksi ettei normi pulliainen tajua mitä saa konetta ostaessa.. Tai no ei kyllä koskaan tajunnut mutta silloin megahertzi mallina aikaan sentään vähän tajus.

Osta nyt uusi Phenom X4 205505599+ Black Power Fatal1ty Edition!

Eli simppeli on aina parempaa :)

paskoja ne on.. ohan noita jo testattu. en vaa muista missä, mutta jäi intelille aika mukavasti taas kerra..

Voi olispa nämä jo kunnon tuotteita AMD:ltä, eivätkä floppaisi. :) Halpoja 4-ytimisiä odotellessa. Toisaalta näissä on ainakin kellojen perusteella potkua (ja hintaa) ainakin aluksi liikaa. :|

Mitä enemmä numeroit sitä nopeeeeempi!!!!!111

Ovat näköjään päässeet jo ihan kohtuullisiin kellotaajuuksiin sentään…

kezu, joo kyllä.. expreviewillä tainnut mennä vähän sekaisin.

Ne kilpailee intelin kaa kummalla on isommat numerot prossun laatikossa, hyvä tapa :)

Muropaketin uusimmat