Uusimmat

Phisonilta uusi ohjainpiiri – mahdollistaa edulliset ja viileät PCIe 5.0 -SSD-asemat

Kuva: Phison

17.06.2024 18:15 Markku Leppilampi

Luvassa on edullisempaa SSD-tarjontaa suorituskyvystä liian paljon tinkimättä. Varsinainen win-win-tilanne.

Phison tuo markkinoille SSD-ohjaimen nimeltään E31T. Sen tavoitteena on tuoda kalliiden PCIe 5.0 -tyyppisten asemien markkinoille edullisempia vaihtoehtoja.

Phisonin uusi ohjain on ”DRAM-less”, eli siinä ei ole välimuistina toimivaa DRAM-muistia. Se puolestaan alentaa aseman hintaa.

Phisonin ohjainpiirin etuna on edullisen hinnan lisäksi myös se, että ohjaimen myötä markkinoille tulevat SSD-asemat eivät välttämättä tarvitse kuin passiivijäähdytyksen. Kaikista eduista huolimatta, ohjaimella varustettujen SSD-asemien pitäisi tarjota riittävän kelpoa suorituskykyä. Suorituskykyisen virheenkorjauksen varmistaa Phisonin oma ECC-moottori, joka perustuu LPDC-koodausjärjestelmään.

Suorituskyvyn riittävyydestä kertoo Phisonin ilmoitus, että ohjain kykenisi 10 gigatavun satunnaiseen luku- ja/tai kirjoitusnopeuteen. IOPS nousisi arvoon 1,5 miljoonaa. Ohjain tarjoaa vielä neljä NAND-kanavaa.

Ohjain on rakennettu TSMC:n 4 nanometrin valmistusprosessilla, ja se sisältää kaksi Arm Cortex-R5-ydintä. Ohjaimen myötä markkinoille pitäisi tulla mahdollisesti jo neljännellä vuosineljänneksellä kohtuuhintaisia asemia, joissa on kelpo suorituskyky.

LUE MYÖS: Realtek haastaa Phisonin huippuluokan SSD-ohjaimien markkinoilla

Markku Leppilampi

"Olen useampiin medioihin työskentelevä, monista aihepiireistä kiinnostunut toimittaja. Eri verkkolehtiin tulee raapustettua juttuja muun muassa elokuvista, tekniikasta, tieteestä ja terveydestä. Muropakettiin olen naputellut vuodesta 2019 saakka tietotekniikan maailmaan liittyviä uutisia maustettuna mobiilijutuilla, ja teen myös laitetestejä. Pelisuosikkeihini kuuluvat ainakin Counter-Strike: Global Offensive, Battlefield-sarja, Civilizationit, Cities: Skylines ja Heartstone."

Muropaketin uusimmat