UUSIMMAT

Piirivalmistaja TSMC taistelee kuivuutta ja toimitusvaikeuksia vastaan – radikaali ratkaisu auttanee

26.04.2021 12:42 | Muropaketin toimitus

Piirivalmistuksen tuotantoprosesseissa tarvitaan paljon vettä, ja jos sitä ei ole saatavilla, tuotanto voi hidastua. TSMC kertoi nyt suunnitelmistaan tuotannon varmistamiseksi.

Kerroimme aiemmin Taiwanin kuivuudesta, jolla voi olla negatiivisia vaikutuksia maailman suurimman piirien sopimusvalmistajan TSMC:n toimintaan. Yrityksellä on kuitenkin suunnitelma, joka saattaa helpottaa tilannetta.

TSMC aikoo rakentaa vuoden loppuun mennessä viimeistä huutoa olevan jätevedenkäsittelylaitoksen. Tämä mahdollistaa teollisuuden jätevesien uudelleenkäytön piirivalmistuksessa. Yritys kierrättää jo suuren osan vedestään, mutta nykyinen määrä ei ole riittävä.

Tainanin kaupunkiin sijoitettavalla laitoksella tulee valmistuttuaan olemaan suuri merkitys TSMC:lle, sillä se saattaa kattaa jopa melkein puolet TSMC:n päivittäisestä vedentarpeesta. Vedentarve on huimaa, sillä vuonna 2019 TSMC kulutti noin 176 tuhatta tonnia vettä päivässä sekä ultra-puhdasta vettä noin 247 tonnia päivässä.

Kuivuus on vaikuttanut jo ainakin siten TSMC:n toimintaan, että yritys on joutunut tilaamaan vettä, jota on toimitettu paikalle säiliöautoilla.