Uusimmat

Playstation 3 – huipputekniikkaa polkuhintaan

20.11.2006 11:38 Juha Kokkonen

Playstation 3 -pelikonsolin valmistuskustannuksista on jo pitkään harrastettu runsasta spekulointia, mutta nyt X-bit labs tarjoaa uutisessaan iSuppli-tutkimusyhtiön kokoaman selkeän taulukon laitteessa käytettyjen komponenttien hinnoista. Taulukon mukaan PS3-konsolin valmistuskustannukset ovat $805 tai $840, riippuen siitä onko kyseessä halvempi 20 Gt- vaiko kalliimpi 60 Gt kiintolevyllä varustettu malli. Arvioihin ei ole sisällytetty pakkauksen ja toimituksen kaltaisia lisäkuluja.

iSuppli kertoo NVIDIAn valmistaman RSX-grafiikkaprosessorin olevan arvokkain komponentti 129 dollarin hinnallaan. Toiseksi kalleimmaksi kipuaa blu-ray-asema $125 hinnallaan. Aiemmin satojen dollarien hintaiseksi arvioitu IBM Cell-suoritin maksaa puolestaan iSupplin mukaan Sonylle vain 89 dollaria.

Halvemman 20 Gt -mallin kohdalla Sonylle kertyy tappiota hurjat 306,85 dollaria, kun taasen kalliimman mallin kohdalla takkiin tulee noin 240 dollaria. Halvemman version suuremmista tappiolukemista johtuen voitaneen olettaa, että Sony rohkaisee ja painottaa kuluttajia päätymään kalliimpaan PS3-versioon. Vaikka pelikonsolien kohdalla laitteiston valmistukseen liittyvät tappiot ovat varsin yleisiä, ovat ne Playstation 3:n kohdalla aivan omaa luokkaansa. Sonyllä riittääkin työtä tappioiden kursimisessa kokoon mm. pelilisenssimaksujen avulla.

X-bit labs, Sony PlayStation 3 Costs $840 to Manufacture After All

Muropaketin uusimmat