UUSIMMAT

PowerColor ehti ensimmäisenä julkistamaan Radeon RX 590 -näytönohjaimen

14.11.2018 14:38 | Muropaketin toimitus

PowerColor ehti enimmäisenä virallisesti julkistamaan oman Radeon RX 590 -näytönohjaimensa, PowerColor Red Devil RX 590:n. Uuden ohjaimen grafiikkaytimen maksimikellotaajuuden kerrotaan olevan Radeon RX 580 -malliin nähden 17 prosenttia korkeampi, virrankulutuksen pysyessä samana.

Uuden ohjaimen grafiikkaytimen boost-kellotaajuudeksi kerrotaan 1576 megahertsiä, jonka mainostetaan olevan 17 prosenttia enemmän aiempaan RX 580 -malliin verrattuna, ilman että virrankulutus kasvaa. Tämä lienee uuden 12 nanometrin valmistusprosessin ansiota. Muutoin uusi ohjain ei näytä tarjoavan yllätyksiä, eikä se eroa RX 580:stä paljonkaan.

GDDR5-muistia ohjaimessa on kahdeksan gigatavua, jonka kellotaajuus on 2 gigahertsiä.  Jäähdytysratkaisuna PowerColorin mallissa on kaksi tuuletinta. Lämmönsiirtöön käytetään kahdeksan ja kuuden millimetrin paksuisia lämpöputkia. Liitäntöinä näytönohjaimessa on Dual-Link DVI-D, HDMI ja kolme DisplayPort-liitäntää. Virtaa näytönohjain ottaa kuuden ja kahdeksan pinnin PCI-e -virtakaapeleista.

HEXUS kertoo, että PowerColorin lehdistösivuilla PowerColor Red Devil RX 590 näytönohjaimesta kertova tiedote oli päivätty 15. päivälle marraskuuta, mutta se on sittemmin otettu pois sivuilta. Monet muutkin teknologiasivut ovat tosin jo uutisoineet aiheesta. Tätä kirjoitettaessa PowerColorin nettisivut ovat alhaalla ”järjestelmätöiden vuoksi”.

Ainakin osassa markkinoita näytönohjainta myydään ilmeisesti myös pakettina, jossa ovat mukana Resident Evil 2, Devil May Cry 5 ja The Divison 2 -pelit. Pelien hinnaksi on arvioitu 180 dollaria, mutta itse näytönohjaimen hinta ei ole tiedossa. Näytönohjain-pelibundlen kerrotaan olevan saatavissa huomenna.

Muropaketin uusimmat