UUSIMMAT

Proshop julkaisi päivitetyt tiedot GeForce RTX 3000 -näytönohjainten toimitustilanteesta

04.12.2020 12:16 | Muropaketin toimitus

Proshop-verkkokauppa päivitti uusimmat tiedot GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjainten saatavuudesta. Se ei näytä hyvältä. Vastaavat tiedot löytyvät myös AMD:n Radeon RX 6800 -sarjan näytönohjaimista.

Kuluneen syksyn näytönohjainjulkaisuja ja osittain myös Ryzen 5000 -prosessoreiden julkaisua on riivannut äärimmäisen heikko saatavuus. Tilanteeseen ei ole odotettavissa merkittävää parannusta ainakaan tämän vuoden puolella.

Lokakuussa Proshop astui esiin osoittaakseen läpinäkyvyyttä, kun se julkaisi tarkat tiedot siitä, miten paljon se on tilannut näytönohjaimia, miten paljon kortteja on päätynyt varastoihin ja kuinka monta niitä on toimituksessa.

Tuoreimmassa päivityksessä listalle on saatu Ampere-sukupolven edullisimmat GeForce RTX 3060 Ti -näytönohjaimet. Luvut päivitettiin päivää ennen virallista julkaisua (2. joulukuuta) ja korttien saatavuus oli varsin vaatimaton. Noin 5600 tilatusta näytönohjaimesta Proshopille asti oli päätynyt 195 kappaletta. Pientä helpotusta tilanteeseen on luvassa, sillä kaupan mukaan kortteja on kuitenkin tulossa.

Aiemmin julkaistujen näytönohjainten kohdalla tilanne on parantunut hieman, mutta esimerkiksi Asus GeForce RTX 3080 TUF -näytönohjaimien tilauksia on jonossa yli tuhat kappaletta ja kortteja on toimitettu 44 kappaletta.

Sivuilta löytyy tiedot myös Radeon RX 6800 -sarjan näytönohjainten toimitustilanteesta. Niiden kohdalla tiedot ovat päivitetty reilu viikko sitten. Tuolloin Verkkokaupalle oli saatu sata kappaletta Radeon RX 6800 -näytönohjaimia ja 25 kappaletta Radeon RX 6800 XT -näytönohjaimia. Tulossa olevien näytönohjainten kohdalla puhutaan alle kymmenen yksikön määristä, joten olematon saatavuus vaivaa selvästi myös AMD:n kortteja.