Pyörittääkö peeceesi Windows Mixed Reality -maailmoja vai ei?

07.10.2017 12:25 | Muropaketin toimitus

Windows 10 -käyttöjärjestelmän Creators Update saapuu lokakuun 17. päivänä. Se tuo mukanaan mahdollisuuden sukeltaa Windows Mixed Reality -laitteiden kanssa aivan uudenlaisiin käyttökokemuksiin. Nyt oman koneen yhteensopivuus MR-lasien kanssa on helppo selvittää.

Samoihin aikoihin päivityksen aikaan markkinoille puskee on tulossa lukuisia erilaisia MR-laseja useilta valmistajilta. Käytännössä suurin osa niistä on toistensa kopioita, paitsi Samsungin viime tingassa julkistama, muita tarkempia OLED-näyttöjä hyödyntävä HMD Odyssey-ratkaisu.

Mikäli Odysseytä tai muita laseja haluaa koneeseensa kytkeä, tulee sen täyttää tietyt laitteistovaatimukset. Käytössä on Tomshardwaren mukaan kaksi kategoriaa, Windows Mixed Reality ja Windows Mixed Reality Ultra.  Ultran etuna on lähinnä korkeampi virkistystaajuus, laajempi sovellusvalikoima, MR-näkymän esittäminen myös tietokoneen näytöllä ja videoiden ja valokuvien tallentaminen kokemuksista.

Molemmissa on oisttain samoja vähimmäisvaatimuksia, esimerkiksi kahdeksan gigatavua DDR3-muistia, kymmenen gigatavua kiintolevytilaa, WDDM 2.2 -ajuri näytönohjaimelle, USB 3.0 -liitäntä laseille ja Bluetooth 4.0 -valmius MR-ohjaimille.

Heikkotasoisempaan MR-kokemukseen riittää Intel Core i5 7200U -prosessori, Ultran vaatimus on vähintään Core i5 4590- tai AMD Ryzen 5 1400-suoritin 3,4 gigahertsin kellotaajuudella. Integroitu Intel HD Graphics 620 jaksaa pyörittää Mixed Realityä, mutta jos haluaa nauttia 90 hertsin kuvanpäivityksestä, pitää potkua olla vähintään AMD Radeon RX460/560 tai NVIDIA GeForce GTX 960/965M -piirin verran.

Tämä juttu kädessä koneen ominaisuuslistaa ei kuitenkaan tarvitse käydä pohtimaan, vaan Microsoft tarjoaa ohjelman, joka tarkastaaa koneen yhteensopivuuden vaatimusten kanssa. Tällä hetkellä ohjelman tuloksena on virheilmoitus koneella kuin koneella, sillä yksi vaatimuksista on myös Creators Updaten asentaminen.