Uusimmat

Radeon RX 480 useiden vuotojen kohteena

13.06.2016 15:35 Petrus Laine

Radeon RX 480 8 Gt Fire Strike Ultra

AMD tulee julkaisemaan uuden Radeon RX 480 -näytönohjaimen 29. päivä kuluvaa kuuta. Ensimmäiset näytönohjaimet ovat eksyneet kuitenkin jo tietyille käyttäjille, joiden käsitys NDA-sopimuksista on vähintään hataralla pohjalla.

Misty Rain -nimimerkkiä YouTubessa käyttävä käyttäjä on postannut AMD:n tuleviin näytönohjaimiin liittyen muutamiakin videoita ja kuvia. Hänellä on käytössään videoiden perusteella sekä 4 että 8 gigatavun muisteilla varustetut mallit näytönohjaimesta. Viimeistelemättömällä BIOS-versiolla varustettu 4 Gt:n malli toimii yhdessä videoista 1080 MHz:n kellotaajuudella, mutta muista lähteistä on saatu tietää myös 1227 ja 1266 MHz:n kellotaajuuksista. Ilmeisesti AMD ei ole lyönyt lopullisia kellotaajuuksia lukkoon vieläkään, ja vasta lopulliset ajurit ja/tai BIOS-versiot asettavat kaikki Radeon RX 480 -näytönohjaimet samalle viivalle. 1080 MHz:n kellotaajuutta voidaan pitää lähes varmasti alempana kuin lopullista, sillä kellotaajuus ei riitä AMD:n mainitsemaan yli 5 TFLOPSin laskentavoimaan.

Sapphire Radeon RX 480 Nitro

Yhdessä videoistaan Misty Rain ajaa 8 Gt:n mallilla 3DMark Fire Strike Ultra -testin. Tulokseksi testistä tulee 3515 pistettä, mikä on esimerkiksi GeForce GTX 980:aa kovempi tulos. Aiemmassa testiajossa tulos oli 3268 pistettä, mutta siitä ei tiedetä varmaksi onko kyseessä 4 vai 8 Gt -versio. Täysin erillinen lähde on puolestaan postannut 1080 MHz:n kellotaajuudella toimivan RX 480:n lyövän samassa testissä tauluun 3194 pistettä, mikä osuu Radeon R9 Nanon ja GeForce GTX 980:n väliin.

Sapphire Radeon RX 480 AMD Reference

HardwareBattle on puolestaan julkaissut kuvan Sapphiren referenssipiirilevyä käyttävästä Radeon RX 480 -näytönohjaimesta. Vuotokuvan mukaan näytönohjain on varustettu mustavalkoisella taustalevyllä ja referenssijäähdytysratkaisulla, jonka kyljestä Radeon-logo on vaihdettu yhtiön omaksi logoksi. VideoCardz on puolestaan saanut käsiinsä kuvia Sapphiren Radeon RX 480 Nitro -näytönohjaimesta. Valitettavasti Nitro-mallin kuvat on otettu sellaisista kulmista, ettei siitä näy esimerkiksi piirilevyn pituutta tai lisävirtaliitinten määrää.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat