UUSIMMAT

Radeon RX 6800 XT:llä epävirallinen maailmanennätys 3DMark Fire Strike -suorituskykytestissä

20.11.2020 18:22 | Muropaketin toimitus

Ennätystulos on epävirallinen siksi, koska käyttäjä oli tehnyt muokkauksia testiin eikä näin ollen ollut virallinen testitulos. Hämmentävintä tuloksessa kuitenkin oli se, että näytönohjaimen jäähdytyksestä vastasi referenssijäähdytysratkaisu.

AMD:n uusia Radeon RX 6800 XT -näytönohjaimia päätyi odotetusti myös huippuylikellottajien käsiin. Tulosta alkoi pian syntyä, sillä LUCKY_NOOB niminen ylikellottaja (Alva Jonathan) rikkoi epävirallisesti 3DMarkin Fire Strike -testin ennätyksen.

Epäviralliseksi tulos jäi sen vuoksi, koska ylikellottaja oli muokannut testiä niin, että se soi tälle pienen edun. Muokkauksien myötä testin pistesaldo oli 47932. Pisteet oikeuttavat kärkipaikkaan HWBOT-listalla, muttei 3DMarkin tuloslistalla.

Tulos itsessään on varsin kunnioitettava, mutta vielä suurempi yllätys oli siinä, että testissä käytetty näytönohjain oli ilmajäähdytteinen ja tarkemmin ottaen referenssijäähdysratkaisu. Näytönohjaimen grafiikkapiirin boost-kellotaajuus nousi parhaillaan 2650 megahertsiin. Enätystehtailussa prosessorina toimi AMD:n Ryzen 9 5950X, jota jäähdytettiin nestemäisellä typellä.

Lisää ennätystehtailua on epäilemättä luvassa nyt, kun Nvidian Ampere-näytönohjaimille saatiin aidot haastajat. Lähiviikkoina varmasti selviää sekin, saadaanko grafiikkapiirin kellotaajuus nousemaan yli kolmeen gigahertsiin järeämmillä jäähdytysratkaisuilla.

Muropaketin uusimmat