Radeon RX Vega -näytönohjaimet ovat erityisen suorituskykyisiä kryptovaluuttojen louhinnassa?

05.08.2017 18:30 | Muropaketin toimitus | 4

Uusimpien huhujen mukaan Radeon RX Vega -näytönohjaimet ovat kaksi tai jopa kolme kertaa suorituskykyisempiä kuin nykyhetken parhaat louhintakortit.

Radeon RX Vega -näytönohjaimet kykenevät 70-100 MH/s tasolle, ainakin Overclock3d:n tietojen mukaan. Lähteeksi mainitaan Overclockers UK:n henkilökuntaan kuuluva henkilö. Uutisessa ei kuitenkaan tarkenneta, koskeeko hulppea lukema pelkästään Radeon RX Vega 64 -näytönohjaimia.

Videocardz uutisoi vastaavasti korkeasta suorituskyvystä louhinnan saralla. Heidän saamien tietojen mukaan suorituskyky jäisi 60 MH/s tasolle. Lukemat koskevat nimenomaan nosteessa olleen Ethereum-kryptovaluutan louhimista.

Tällä hetkellä louhimisessa suorituskykyisimpiä näytönohjaimia ovat GeForce GTX 1080 Ti ja Titan XP. Ne saavuttavat noin 30 MH/s suorituskyvyn. Eipä siis ihme, että Chris Hook sanoi taannoisessa haastattelussa, että RX Vega -näytönohjaimet ovat haluttuja kryptovaluutan louhijoiden keskuudessa.

Mikäli suorituskyky osoittautuu huhujen mukaiseksi, tietää se kylmää kyytiä pelaajille, jotka ovat Vega-näytönohjaimiaan odottaneet. Pahimmillaan odotettavissa on vastaava tilanne kuin Radeon RX 500 ja RX 400 -näytönohjainten kohdalla.

Keskustelu

Mikäli huhut pitävät paikkaansa, niin kohta on paljon käytettyjä Nvidia kortteja myynnissä.

kovat nopeudet saa olla jos 300W kortilla jää rahaa sähkölaskun maksamisen jälkeen.

Pugmaster9001

kovat nopeudet saa olla jos 300W kortilla jää rahaa sähkölaskun maksamisen jälkeen.

Ei sitä hullukaan täydellä teholla aja, ainakaan ETHta mainatessa. Muistit kellotetaan, jos mahdollista (HBM1 ei kellotu) ja kortti alivoltitetaan. GTX 1070 kykenee muisteista riippuen n. 110W kulutuksella 29-34Mh lukemiin. Epäilemättä polarikset about samaan.

kamikaze_tikka

Mikäli huhut pitävät paikkaansa, niin kohta on paljon käytettyjä Nvidia kortteja myynnissä.

Ja yhtä lailla on AMDta myynnissä, jos pitää paikkansa. Eriasia pääseekö niistä eroon, jos useampi aikoo myydä vanhoja pois.

Jos nano on spesattu 150 wattiin, niin helposti päästään sen alle. Ison Vegan ainut ongelma on se, että se on kellotettu paljon yli sen, millä Global founderssin piirejä pitäisi käyttää. Kun kelloja ja jännitettä tiputtaa, niin effiency lukema paranee kohisten. Jos normi Vega pääsee 70-100 hashin vauhtiin niin alikellettukin päseen pitkälti yli 50 eli kaksinkertaista vauhtia verrattuna 1070…
Paha uutinen pelaajille, jos pitää paikkansa.

Muropaketin uusimmat